fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

(FOTO) Ne ard spitalele și pacienții mor cu zile; 9 persoane decedate la Spitalul de boli infecțioase!

Un incendiu a izbucnit, în această dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, la secția de terapie intensivă. A fost activat planul roșu de intervenție. Se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților, ei urmând să fie transferați la alte unități sanitare.

Nouă oameni ar fi murit în timpul incendiului, potrivit unor surse. Totodată, 113 oameni au fost evacuați. Până în prezent, 50 de persoane au fost evacuate și transferate la alte unități spitalicești.

Un oficial din Ministerul Sănătății a confirmat că sunt persoane decedate, el adăugând că numărul va fi comunicat într-o conferință de presă.

În raportul de control făcut la secțiile ATI în 2020 după incendiul din Piatra Neamț au fost semnalate deficiențe și la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. S-a constatat că nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, iar instalațiile electrice nu sunt verificate periodic de personal atestat, potrivit raportului.

Conform Digi24, pompierii au anunțat că au instalat un spital mobil pentru triajul pacienților. Toți pacienții trec prin acel spital mobil, unde le este evaluată starea de sănătate, iar medicii decid dacă bolnavii rămân la fața locului pentru îngrijiri sau dacă sunt trimiși urgent la alt spital.

Sursă foto: digi24

Dan AGACHE

4 COMENTARII

  • Mai Vasilica tată. La ora cand a fost scris articolul presa centrală si televiziunile din tara (si din lume), dădeau 7 morti. Aveai pretentia sa merg sa-i numar? Si pentru cultura ta generala să sti că am habar de ce scriu si am responsabilitatea cuvintelor rostite sau scrise. Poate ar trebui să treci de la buchisirea literelor la înțelegerea cuvintelor și abia apoi la generalizări. Ce zici?

 1. „S-a constatat că nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, iar instalațiile electrice nu sunt verificate periodic de personal atestat, potrivit raportului.”

  Aiurea!
  „Stupid people” (Silviu).
  Ceva exces de oxigen acumulat şi ceva biogaz (mai face „pârţ” câte un pacient) şi „bum”.
  Nu trebuie acetilenă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei