fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

(FOTO) Oravița face un pas decisiv spre a deveni stațiune balneară

Transformarea orașului Oravița dintr-un orășel de provincie într-un centru balnear de interes național și nu numai, se poate realiza și asta foarte repede. Elementul principal și necesar al acestei transformări îl reprezintă apele termale, care conform ultimelor rezultate oferite de laboratoarele de specialitate, au aceleași proprietăți curative precum cele de la Băile Felix.

Apa analizată fizico-chimic și microbiologic prezintă interes terapeutic pentru uz extern în următoarele: afecțiuni reumatismale cronice degenerative, artroze ale coloanei vertebrale, șold, genunchi, mână, picior; afecțiuni reumatismale abarticulare (tendinite, tenosinovite, bursite); afecțiuni posttraumatice ale aparatului locomotor; afecțiuni neurologice cronice (leziuni de nervi periferici)“, se precizează în documentul oficial al Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie din cadrul Ministerului Sănătății.

În ședința de ieri a Consiliului Local Oravița, cei 9 consilieri locali care au participat la ședință, Marțian Lepa, Radu Bompa, Sebastian Butan, Matei Andrițoi, Maria Cîrje, Valentin Epure, Nicu Pirici, Nicu Purea și Nelu Zainea au votat demararea proiectului privind construirea unui centru balnear care va trata atât afecțiunile reumatismale, cât și alte afecțiuni mai grave.

„Am făcut împreună un pas important pentru comunitatea noastră, iar în timp sper ca Oravița să ajungă pe harta turismului balnear de sănătate. Apele termale care au aceleași proprietăți terapeutice ca apele de la Felix, aparatura medicală modernă, precum și personalul medical de specialitate vor face ca acest centru de sănătate să devină important atât pentru orăvițeni și cărășeni, cât și unul de interes național“, a spus primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

„Mulțumesc consilierilor locali pentru că au înțeles necesitatea construirii acestui centru și pentru că au votat binele comunității lor! Mulțumesc domnului vicepreședinte al Consiliului Județean, Ovidiu Rădoi, pentru prezența de azi și pentru susținere! Vom continua să investim în sănătate pentru orașul nostru“, a mai afirmat primarul Dumitru Ursu.

„Salariații din cadrul Primăriei, împreună cu cei ai Spitalului Orășenesc vor duce la bun sfârșit acest proiect. Avem acum și votul reprezentanților orăvițenilor, iar modernizarea acestui ambulatoriu ce va reprezenta sănătate pentru cei cu probleme medicale este tot mai aproape de a deveni realitate“, a mai spus edilul Oraviței.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei