fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

(FOTO/VIDEO) Tăiere de panglică în parcul industrial din Reșița! emz, la început de drum!

Tăiere de panglică în parcul industrial din municipiul Reșița. Compania germană a emz Hanauer a demarat producția în municipiul de pe Bârzava, pentru început cu 20 de angajați. Numărul acestora va crește până la finalul anului la 50-100 de persoane, în funcție de cererea de piață, urmând ca ulterior la unitatea de producție reșițeană să își desfășoare activitatea aproximativ 500 de persoane. Compania emz este furnizor pentru piața mondială de electrocasnice mari, fabrica ridicată la Reșița fiind cea de-a treia deținută de germani în UE.

Am venit aici deoarece ne doream o locație care să deservească piața din sud-estul Europei, precum și piața din Turcia. Am ajuns la concluzia că Reșița este locul perfect, deoarece am văzut că orașul crește și se dezvoltă și există interes și investiții în domeniul educațional și al infrastructurii. Noi, compania emz, ne dorim să fim într-o zonă în care există o calitate a vieții, unde oamenilor le face plăcere să trăiască și unde există un progres. Și noi ne dorim să ne dezvoltăm, să ne creștem afacerea de aici și avem nevoie de oameni de calitate pentru a ne atinge acest obiectiv. De oameni care să își dorească să stea aici și să muncească aici. În concluzie, suntem fericiți că suntem aici”, a precizat cu ocazia inaugurării halei de producție de la Reșița, președintele companiei germane, Thomas Hanauer.

Thomas Hanauer și Daniel Olaru

Ioan Popa: „Sunt foarte fericit că au ales Reșița”

Foto: Ioan Popa și Thomas Hanauer

Germanii au ales Reșița în detrimentul Sibiului și Devei, spre marea mulțumire a primarului Ioan Popa, care a putut fi observat astăzi într-o ipostază mai puțin obișnuită, în timp ce tăia panglica inaugurală a halei de producție deschisă de cei de la emz la Reșița (știut fiind faptul că edilul evită să taie panglici la proiectele derulate de administrația reșițeană).

Eu sunt foarte fericit că au ales Reșița, dar vreau să vă spun că pașii nu sunt atât de ușori, deciziile se iau greu, de multe ori sunt subiective. Am reușit să îi convingem să vină aici și sunt mulțumit de asta și faptul că lucrurile au decurs bine și ca și construcție și ca angajări de resursă umană dovedesc că nu i-am păcălit, am fost onest cu ei și asta le dă încredere, firmei emz, în primul rând, dar și altor companii de etnie germană, să vină înspre Reșița. Mă bucură foarte mult acest lucru deoarece este ca o carte de vizită pentru oraș.

Reșița și Banatul de Munte are în ADN tehnologia, industria și nu este o glumă. Să luăm un exemplu, ce ar fi să mergem într-o țară din Africa, fără să minimalizez potențialul sau capacitatea africanilor, dar să mergi într-o zonă care nu a avut nimic de-a face cu tehnologia și să încerci să faci ceva. Evident că nu ai un ADN acolo care să vină să te sprijine. Noi avem acest ADN, nu l-am pierdut, nu se pierde într-o perioadă de 20-30 de ani și sunt convins că putem să reconstruim pe ceea ce a avut Reșița în istoria din ultimii 250 de ani”, a precizat primarul Ioan Popa.

Daniel Olaru: „Avem peste 700 de CV-uri deja depuse”

Conform lui Daniel Olaru, director general al firmei din România, clădirea ridicată la Reșița este cea mai modernă dintre halele de producție deținute de emz. Aceasta se întinde pe aproximativ 5000 de metri pătrați, din care 2000 de mp sunt rezervați pentru birouri și depozit, iar 3000 mp pentru zona de producție.

Discutăm de o clădire foarte modernă cu tot ce înseamnă tehnologii pe partea de încălzire-răcire, pompe de căldură, aer-aer și sisteme fotovoltaice care să ne asigure autonomie și să putem să funcționăm fără să fim dependenți de sursa de gaze cu care știm cu toții, au fost probleme în ultima perioadă și ne-am dorit autonomi din acest punct de vedere, drept pentru care gaze nu există în această clădire, totul este electric. Sistemele de iluminat și de climatizare sunt automatizate și optimizate, astfel încât consumul să fie cât mai mic”, a precizat Daniel Olaru.

 

 

Conform directorului emz de la Reșița, compania intenționează să se dezvolte în mod constant în perioada următoare, motiv pentru care a și concesionat în parcul industrial reșițean o suprafață de 45.000 de metri pătrați. Acesta nu își face griji nici cu privire la găsirea de personal care să acopere toate cerințele companiei.

Avem peste 700 de CV-uri deja depuse și un portofoliu foarte mare de unde putem selecta personalul de care avem nevoie. Există interes și local și din exterior, există foarte multe persoane care își doresc să revină în țară, din Germania, în special, și care au depus CV-uri. Nivelul de salarizare este unul mediu, suntem peste piața locală în momentul de față și ne dorim să rămânem la același nivel pentru că avem nevoie de oameni competenți, iar nivelul de salarizare este un factor motivator pentru o echipă competentă.

Dorința noastră și planul nostru nu este doar de a face producție în Reșița, ci de a crea un centru de competență pentru zona de cercetare și dezvoltare produse noi și nu numai. Ne dorim să aducem în Reșița și funcții corporate pe care le putem acomoda în România și care vor avea activități la nivel global”, a mai precizat Daniel Olaru.

Companie germană globală, cu sediul în Nabburg (Germania), fondată în anul 1948, emz-Hanauer GmbH dezvoltă și produce componente și sisteme pentru electrocasnice. Compania este lider pe piața globală pentru încuietori și senzori, cifra de afaceri a acesteia dublându-se în ultimii 10 ani. Pe lângă componenta de electrocasnice, EMZ oferă soluții logistice complete și pentru sectorul managementului deșeurilor, care este în plină ascensiune la momentul actual.

Investiția emz de la Reșița este privită de patronatul companiei germane ca o investiție pe termen lung. Scopul este de a înființa o nouă unitate de producție în UE pentru a face față creșterii companiei pe piața componentelor electromecanice și electronice pentru electrocasnice mari, precum mașini de spălat vase, mașini de spălat, uscătoare și frigidere.

 

 

Karina TINCUL

8 COMENTARII

 1. Cu ocazia asta poate ia si unul dintre sponsorii redacției (Luca Mulăiescu – primar Otelu Roșu) lecții despre cum să atragi investitori.

  • Mda, alungi o fabrică românească de biciclete (100 de angajați?) ca să faci loc pentru EMZ (tot 100 de angajați).
   Asta da ”atracție” …
   Exportul de capital și importul de profit.

 2. Să luăm un exemplu, ce ar fi să mergem într-o țară din Africa … nu ai un ADN acolo care să vină să te sprijine …”, a precizat primarul Ioan Popa.

  Mda, minciuni à la tăițelu’:

  • P.S. (fără link):
   Samsung produce și în Egipt (Beni Suef), după alte fabrici deschise de Seiko, Vivo și Nokia, etc.
   Eh … Africa, tăițelu’ …

 3. @zero: Iar incerci sa manipulezi.
  Nu e nevoie sa dai afara o firma ca sa faci alta. E suficient loc pentru mai multe firme.
  Nu tine manipularea asta.

  • @avlFCRB: da, la firme ”de apartament” e suficient loc pentru mai multe.
   ”Orașul” Nabburg are cam 6.000 de locuitori, Nadrag e comună (2.500), are și primărie.

  • @zero: Iar nu ai noima. Ce relevanta are un oras din strainante, comparandu-l cu o cumuna din Romania?

  • @avlFCRB: comuna nu crește prin /produce ”comuniști”?
   Poate că are noimă și relevanță, însă nu pentru (înțelegerea) mătăluță.
   Cain era plugar … (așa făcea și ”tăiței”).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei