fbpx
10.7 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

(FOTO) Zi solemnă la Reșița! Prezență restrănsă la manifestările dedicate Zilei Armatei!

Zi solemnă astăzi la Reșița, cu ocazia Zilei Armatei României – 25 octombrie 2022, Parcul Tricolorului din Lunca Bârzavei fiind spațiul în care au avut loc ceremonia religioasă și militară, dedicate acestei zile.

La festivități au fost prezenți, alături de militari, și reprezentanţi ai autorităţilor publice locale și județene.

Cu acest prilej, prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir a dat citire mesajului premierului Nicolae-Ionel Ciucă.

Armata Română se bucură în continuare de încredere în rândul cetățenilor, iar acest lucru ne încurajează în demersurile pe care le facem pentru a asigura și o rezervă operațională de oameni pregătiți, prin recrutarea de rezervişti voluntari şi prin stagiul militar voluntar.

Din experiența acumulată ca ministru al Apărării și cadru militar, cunoscând nivelul înalt de pregătire al foștilor mei colegi, am toată încrederea în capacitatea Armatei Române de a răspunde exigențelor defensive și de securitate actuale. Îi apreciez în continuare și le mulțumesc pentru seriozitatea cu care își fac datoria pentru a crește nivelul de apărare al țării, inclusiv cu sprijinul celor circa 5000 de militari străini detașați în România în cadrul Grupului de Luptă al NATO în România, al detașamentelor americane prezente în țara noastră, al comandamentelor NATO din România, precum și al unor exerciții comune și al misiunii de poliție aeriană”.

Consiliul Județean Caraș-Severin a fost reprezentat la festivități de către președintele Romeo Dunca, care a transmis la rândul său un mesaj de Ziua Armatei României.

Ziua Armatei Române nu a fost aleasă întâmplător deoarece la 25 Octombrie 1944 s-a eliberat ultima palmă de pământ românesc de sub ocupaţia străină. Pentru jerfele lor, le datorăm un profund respect soldaților români care au luptat cu toată fiinţa, credința şi puterea, animați de patriotism şi de sentimentul datoriei.

25 octombrie este o zi în care celebrăm armata română și odată cu ea și patriotismul. Consider că patriotismul înseamnă altceva decât cuvinte mari sau simboluri exterioare, patriotismul își găsește expresia în lucruri simple, în faptul că îți faci treaba cu cinste, că respecți legea, că îți pasă de cei care te-au ales să-i reprezinți. Așa se construiește încrederea, și nu întâmplător, armata este printre instituțiile cu cea mai mare credibilitate în ochii cetățenilor.

În această zi aducem piosul nostru tribut de recunoştinţă şi omagiul veşnicei admiraţii tuturor acelora care, trecuţi în nefiinţă pe altarul Patriei, încununaţi de laurii cuveniţi eroilor, veghează cu sufletele lor curate drumul de astăzi al militarilor români și al neamului românesc”, a declarat Romeo Dunca, în discursul său.

Viceprimarul Mădălina Chiosa, din partea Primăriei Reșița, a vorbit auditoriului despre onoare de a avea în această zi oportunitatea să adreseze recunoștința în mod direct față de cei cărora, în mare măsură, li se datorează statutul pe care îl are România în lume, unul  construit în timp și prin sacrificiu.

La ceremoniile dedicate Zilei Armatei au mai fost invitați și cetăţenii municipiului Reşiţa, prezenți însă în număr mic, reprezentanţi ai partidelor politice, ai asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor, veterani de război, cadrele militare în rezervă şi în retragere.

Totodată, au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Parcul Tricolorului și defilarea militarilor din Garnizoana Reșița.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei