fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

(FOTO) Ziua Armatei Române, marcată și la Caransebeș

25 octombrie este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care în această dată, în 1944, a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

Ziua Armatei a fost marcată și la Caransebeș, unde primarul Felix Borcean și viceprimarul Felician Pasere au participat la un ceremonial desfășurat în Parcul Dragalina. După o slujbă religioasă, oficiată de PSS Lucian Mic, Episcopul Caransebeșului, au urmat alocuțiunile celor prezenți:

spot_img

„Vorbele înțelepte nu sunt suficiente pentru potolirea unor minți bolnave care se joacă cu viețile oamenilor, care doresc putere nelimitată și atunci intervin armele și ostașii. Nădejdea mea și a tuturor e ca pacea să domnească și noi, alături de Armata Română, să nu trecem prin clipele groaznice care se petrec aproape de țara noastră. Vă doresc, dragi ostași, întregii Armate Române, un sincer La mulți ani și mai ales pace!”, a fost mesajul primarului Felix Borcean pentru soldați.

Oficialitățile locale și caransebeșenii, prezenți la această manifestare au asistat în finalul ceremoniei la o scurtă paradă militară. Au fost depuse coroane și jerbe de flori la statuia generalului Dragalina din parcul cu același nume.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei