fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

(FOTO+VIDEO) 84 de migranți, depistați în Timișoara

La nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara au fost desfăşurate saptămâna aceasta acţiuni în sistem integrat cu scopul prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale. Astfel, au fost identificați într-o singură zi pe raza municipiului Timişoara, 84 de cetăţeni străini. 

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, India şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani, majoritatea cu documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza municipiului Timişoara.   

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil au fost îndrumați pentru a se întoarce în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi. Totodată, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au verificat persoanele fără documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun. 

Toate structurile din cadrul MAI care participă la acţiunile în sistem integrat acţionează în permanenţă în municipiul Timişoara pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. De asemenea, se efectuează verificări în mod constant asupra mijloacelor de transport pentru a stabili dacă cetăţenii străini prezenţi pe raza municipiului Timişoara deţin documente legale de şedere. 

„Menționăm faptul că aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza municipiului Timişoara vor continua şi pe parcursul următoarelor zile“, a declarat purtătorul de cuvânt al ITPF Timișoara, Mihaela Leș.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei