15 C
Reșița
miercuri, 04 octombrie 23

(FOTO+VIDEO) Ne ard spitalele precum lumânările în cimitire

De aproape doi ani, pandemia a scos la iveală tot ce e mai rău în sistemul sanitar românesc: paturi insuficiente, medicamente puține, lipsa circuitelor, clădiri vechi și improprii, clădiri depășite fizic.

Un nou incendiu s-a produs în această dimineață la un spital din Ploiești, în urma căruia doi pacienți și-au găsit sfârșitul, iar un cadru medical a ars ca o torță în costumul izolator. Spitalul nu avea autorizație ISU și a fost amendat la începutul acestui an pentru neregulile semnalate la controlul pompierilor.

„Posibil o defecțiune la un pulsoximetru sau alt aparat medical. A fost un incendiu care s-a extins în câteva secunde la infirmieră, incendiul a fost lichidat foarte repede, în 12 minute. Eram în curs de a obține autorizația, nu aveam.

Secția a fost modernizată acum 2 ani, anul trecut s-a schimbat alimentarea cu oxigen de la butelii, pe rampe, pentru a elimina orice risc. Nu existau prelungitoare, nici tuburi de oxigen. ISU nu a găsit nereguli, nu erau nereguli aici (…) O autorizație la un incendiu nu ne ferește de incendiu, ci arată doar că respectăm niște norme“, a declarat managerul Bogdan Nica, pentru Digi24.

Într-unul din  pavilioanele Spitalului de Boli Infecțioase, unde s-a produs incendiul, erau internați 21 pacienți. Din cei 19 supraviețuitori, 16 au fost transferați la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, iar 3 au refuzat transferul.

Infirmiera de 52 ani a Spitalulului Boli Infecțioase cu arsuri de gradul I și II pe 40% suprafața corporală a fost transportată la SJU Ploiești și ulterior la Spital Floreasca București. Din nefericire, doi pacienți de 74, respectiv 75 de ani, infectați cu noul virus au decedat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că în salonul în care a izbucnit focul se aflau doar cei doi pacienţi care au decedat.

Dan AGACHE

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei