24.7 C
Reșița
marți, 17 mai 22

„Să vină alături de noi și le facem pe toate”! Mesajul primarului Ioan Popa pentru reșițeni

Primarul Ioan Popa face apel la cetățenii Reșiței să îl sprijine în efortul de schimbare la față a municipiului de pe Bârzava. Rugămintea edilului vine în contextul noului ciclu de finanțare pe fonduri europene, în care vor fi din nou disponibili bani pentru derularea unor proiecte de eficiență energetică.

Edilul reșițean și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a contribui la schimbarea orașului și din punct de vedere estetic, în vizorul acestuia fiind, printre altele, blocurile moștenite din perioada comunistă. Motiv pentru care a insistat pe derularea unor proiecte de anvelopare a respectivelor clădiri. Iar primele rezultate sunt deja vizibile în oraș, unde au început să dispară blocurile gri și cenușii, cu care suntem obișnuiți de ani de zile. Lucrările sunt pe punctul de a începe la alte 15 scări de bloc, a precizat primarul Ioan Popa, invitat în cadrul unei emisiuni la Reper 24, iar speranța edilului este că schimbările nu se vor opri aici. Pentru acest lucru este însă nevoie de colaborarea cetățenilor.

Sunt 15 scări de bloc care sunt deja contractate cu un constructor, dar profit de această ocazie să le spun cetățenilor că pe noul ciclu financiar 2021-2027, pe noua axă de finanțare pe eficiență energetică, se redeschid banii pentru anvelopări. Mai mult, se deschid axe de finanțare nu numai pe blocuri de 10 etaje, ci și pe blocuri pe 4 etaje.

spot_img

Rugămintea mea este ca atunci când colegii mei de la Primărie vor veni din nou să le bată la ușă, să nu ne mai scuipe, să nu ne înjure, să nu ne spurce cum au făcut-o în 2016, în octombrie – noiembrie, când ne-au umilit, și pe mine și pe colegii mei, spunându-ne că ne facem campanie electorală și nu au vrut să semneze documentele. Pentru că este important ca oamenii să semneze și să accepte să facă este lucrări. Dacă nu acceptă toți, nu se fac.

Deci, ținta mea este ca tot ce înseamnă bulevard în Govândari, toate acele blocuri de 10 etaje, gri, fade, cu cărămidă care pică de pe la etajul 8-9, să fie introduse într-un program de modernizare. Vom putea face asta pe fonduri europene, cu o contribuție minimală a persoanelor și a familiilor respective. Iar Primăria le stă în ajutor și cu o finanțare a părții lor pe o perioadă de timp, ca un fel de credit. Să vină alături de noi și le facem pe toate”, a precizat primarul Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

  1. Şi ,, contractu ‘ ” … cum ïe cu contractu’ ? Ïe dă’ partid (e) ? Ïo-s mai dă’ la ,, Strehaia dă ‘ Vest „,sânt un țigan cu firmă (himportant dă ‘ felu’ mieu ) şi sufăr de miopie ( dioptrii – 22) , strabism , glaucom şi cataractă.Din cauza asta’ voi nu mă vedeți ce fac,că zic…că fac frumos blocu’. Vreau ÏO ‘ toate contractele de reabilitare , dau şpagă grasă la partid (e).
    Subcontractez la fel precum făceau şi ăilalții…să fiu în rând cu lumia ; după ce ROBU’ dîn mine ia caimacu şi dă zeciuiala / biru la stăpânire (i).Până nu dămult , mă dădeam rănit invocând pandemia , dar eu aveam prognosticu ‘ ,, la 6 dîn 49 ” în buzunar dîn ,,caietu’ dă sarcini libere dă la partid (e) „.Că ie dăasemenea in mare parte pă fonduri ieuropene , da ïe ale noaste acuşica.
    Eu când ieram mic mă uitam peste gard la voi ăştia’ mai mari şi străinezi cum vă ardeți în bulan , şi mi-am dorit şi io să ajung ca voi (cu voi în horă).Pentru a fi pregătit pentru ,,liga mare” , prima dată m-am dus să mă antrenez în străinătate asemeni lui Țompilă ; am vrut să fiu direct champion când revin în Romanistan , să am şi funduri dă rulaj.Şi am reuşit , sânt un țigan dă succes până vine ăştia’ să ne salte ! Bahtalo ! Bafto delo delo !

  2. „Rugămintea mea este ca atunci când colegii mei de la Primărie vor veni din nou să le bată la ușă, să nu ne mai scuipe …”

    Anunţaţi când veniţi să bateţi … să fie oamenii pregătiţi!

  3. Alo, nea inginer sfătuitor recte Popa, dar de ce nu sunt transparente aceste tipuri de lucrări heirupiste?,De exemplu la blocul 20,Bd.Republicii 20 a venit cică firmă de la București. Nimeni nu a fost în stare să ne prezinte un act cu numele firmei, plan de lucru, etc, etc cum se face. Muncitorii sunt toți turci get beget aferim. Ăștia când se apucară cică de muncă au început să se comporte ca niște stăpâni, locatarii neavând drept de apel pe ideia că primăria Râșnița este supremul comandant secondat de wermachtul Popa Tăițelul versus agaricii care îl reprezintă în lucrările de heirupări. Nu ni s-a pus în vedere nimic termene de execuție, calitatea materialelor ș.a.md.Administratorii vs.preșii de asociație o dau și ei pe șefia clanurilor și cu un servilism și pupincurism ieșit din comun ei înșiși apără toate aceste mărețe proiecte ale vell ARHITECT AL UNIVERSULUI Neluuuu Popaaaaa,acest yesman al PNL-ului de doi para găuriți. S-au montat utilajele de ridicat și coborât pe fațadele blocurilor că sunt două la care s-au apucat de șmotruit.blocul 20 și blocul 27,unde deja firma subcontractată a făcut deja să iasă un ou, au găurit tavanul la acoperișul unui cetățean. Așa începe odiseia mărețelor stricăciuni, ăăă lucrături mă scuzați, în era maretului Covrig sau covid, în care totul s-a scumpit exagerat de mult, materiale de construcții, manoperă etc.,nesimțirea și nepăsarea față de cetățean și banul public a devenit o Nouă Ordine Mondială în sfârșit. Așteptăm să vină ITMul dacă mai există și bineânțeles alte instituții care îi pot verifica pe toți cei care se ocupă de această șarlatanie în desfășurare. Nu s-a ținut nici măcar cont de faptul că sunt locatari care nu au semnat nefiind de acord să se incurce cu primăria șpăgară. Eu sunt unul dintre cei care nu am fost de acord cu aceste bulibășeli obscure cu fonduri U.E. ,orchestrate de statul român în complicitate cu primăria și alte organisme abilitate in lucrul cu fondurile europene. Am zis cu primăria pentru că mai nou primarii si-au tras primărie și nu invers primăria și-a tras primar, ceva de genul. 😂😂😂😂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei