1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Gala laureaților Festivalului Mariana Drăghicescu, duminică la Bogâltin

Născută în cătunul Prisăcina, satul Bogâltin din comuna Cornereva, Mariana Drăghicescu , „Privighetoarea Banatului“ cum a denumit-o Tiberiu Ceia a încântat cu vocea ei inconfundabilă, atâția și atâția iubitori de folclor autentic.

„Mariana Drăghicescu rămâne, prin cântecele ei, una dintre cele mai valoroase interprete de muzică populară din țară. A fost o solistă extraordinară, exemplu pentru toți cei care îi urmează în această vocație, cu un simț deosebit în a-și alege repertoriul” afirma profesorul, dirijorul și muzicologul Gelu Stan, cel care şi-a dedicat viaţa muzicii, folclorului și tradiţiilor bănățene.

Ajuns la cea de a 20 – a ediție, Festivalul concurs „Mariana Drăghicescu“ de interpretare vocală, este destinat soliștilor vocali cu vârsta între 16 si 29 de ani. Ieri, în sala mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu“ din Timișoara s-a desfășurat faza finală a acestei întreceri, concursul finaliștilor.

spot_img

Alături de tinerele talente, pe scenă au urcat și Nicu Novac, Ciprian Roman, Olguța Berbec, Maria Milu Sorescu, Petrică Vița, Remus Novac, Bujor Polhac, acompaniați de Orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijată de Sebastian Roșca.

„Și în acest an, Gala Laureaților acestui festival ce anul acesta a ajuns la cea de a 20-a ediție se va desfășura în localitatea natală a interpretei, satul Bogâltin“ a precizat primarul comunei Cornereva Nicolae Novăcescu.

„Sunt așteptați în sala Căminului Cultural din localitate, alături de premianții acestei ediții, cele mai frumoase voci ale tinerilor interpreți de muzică populară, locuitori din satul natal al artistei, din comuna Cornereva și din toată zona Banatului și nu numai“ a mai adăugat edilul Novăcescu.

Duminică, de la ora 13 se va desfășura această Gală a Laureaților, urmată de un spectacol folcloric susținut de Dumitru Stoicănescu, Camelia Bojin Ciocu, Ion Drăgan, Crina Pop, Mădălin Luca și Mihaela Pițigoi.

Sursă foto: youtube.com

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei