fbpx
-1.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

Grădina de relaxare, liniște și învățare

Proiectul „Grădina de relaxare, liniște și învățare” este un proiect național susținut de Asociația Creștini din Craiova în parteneriat cu Ministerul Educației. Se experimentează în peste 450 de unități preșcolare și gimnaziale, mii de cadre didactice din 26 de județe, un concept nou de rezolvare a problemelor comportamentale și emoționale într-un mediu educațional outdoor creat experimental.

„Este un proces al schimbărilor educaționale la care lucrăm în echipa națională. În județul Caraș-Severin se pilotează în 14 unități de învățământ preșcolar“ a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean, profesor Ioan Chiosa.

Proiectul își propune să atingă mai multe obiective, între care: Alfabetizarea învăţării, relaxării, liniştirii copiilor într un mediu special amenajat outdoor. Dezvoltarea competentelor de proiectare, realizare şi evaluare, a rezolvării unor probleme de învățare sau de comportare a copiilor prin activităţi outdoor. Dobândirea unor noi competenţe în acord cu strategia naţională privind asigurarea calităţii educaţiei.

spot_img

Promovarea noului concept ce vizează pedagogia valorilor, a relaţiilor, a competenţei, a asumării rolurilor, a acceptării diversităţii şi unicităţii copiilor este un alt obiectiv al proiectului.

„Ne dorim de asemenea  să creăm un mediu natural care să cuprindă esența concentrată a naturii înconjurătoare prin aranjamente armonioase cu pietre, nisip, mușchi de copac, plante, copaci miniaturali, alte plante predominant verzi și multicolore, ghivece, mobilier de grădină. Stimularea mentală și vizuală, stimularea învățării eficiente, relaxarea minții, sufletului, într-un context outdoor inedit“ a mai precizat reprezentantul ISJ.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei