5.7 C
Reșița
marți, 06 decembrie 22

Halli-Hallo! Regina Lochner, consulul Germaniei la Timișoara, pentru prima oară în Caraș-Severin!

 

Județul Caraș-Severin a primit ieri, 20 septembrie 2021, vizita noului consul al Republicii Federale Germania la Timișoara, Excelenţa Sa, doamna Regina Lochner, care a avut o întrevedere cu oficialități locale și județene, desfășurată la Palatul administrativ din Reșița.

Au ținut să ia parte la întâlnirea cu noul consul  prefectul județului Cristian Gâfu, președintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin Romeo Dunca, viceprimarul municipiului Reșița, Mădălina Chiosa, consilierul președintelui Luminița Jivan, președintele Forumului Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin, Erwin Josef Țigla, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-Judeţul Caraş-Severin şi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin din cadrul serviciilor de specialitate.

spot_img

Excelenţa Sa, doamna Regina Lochner, se află pentru prima dată in județul Caraş-Severin, exprimându-și bucuria și disponibilitatea de a cunoaște acest spațiu geografic“, au punctat reprezentanții Instituției Prefectului județului Caraș-Severin. .

În cadrul întâlnirii, președintele Romeo Dunca a realizat o prezentare a judeţului Caraş-Severin, evidenţiind resursele naturale ale judeţului şi specificul industrial al zonei, Reşiţa fiind localitatea care a pus bazele industriei metalurgice în ţară şi chiar în Europa. Preşedintele a subliniat potenţialul turistic al judeţului şi intenţia administraţiei judeţene de a dezvolta turismul, prin valorificarea resurselor naturale şi prin conservarea patrimoniului industrial, după modelul european. În acest sens, Consiliul Judeţean Caraş-Severin îşi propune să îmbunătăţească infrastructura rutieră şi să adapteze resursele în vederea dezvoltării turismului. În sprijinul argumentelor care susţin că judeţul Caraş-Severin este atractiv din punct de vedere turistic, Romeo Dunca a specificat că Banatul Montan a fost votată destinaţia anului 2021 din România.

Excelenţa Sa, doamna Regina Lochner, s-a arătat impresionată de judeţul Caraş-Severin şi de intenţiile administraţiei judeţene, menţionând că pentru realizarea de investiţii în infrastructură lipsa fondurilor este un impediment în calea dezvoltării, dar şi poziţionarea geografică poate constitui un dezavantaj.

În  mesajul său, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a subliniat contribuţia etnicilor germani în dezvoltarea judeţului de-a lungul timpului. În prezent, în acest spaţiu convieţuieşte în armonie alături de români o comunitate importantă de etnici germani, aproximativ 3.000 de germani, care se implică activ în viaţa culturală a judeţului, un rol deosebit avându-l Forumul Democratic al Germanilor din judeţul Caraş-Severin. Totodată, prefectul a arătat faptul că localitățile cu populație germană păstrează cultura și tradițiile, etnia germană contribuind semnificativ la dezvoltarea și progresul industrial al zonei.

În final, Excelenţa Sa, doamna Regina Lochner, şi-a exprimat disponibilitatea şi sprijinul faţă de autorităţile locale şi judeţene în realizarea diverselor proiecte de dezvoltare, în măsura posibilităţii, fiind deschisă dialogului. Amabilități, diplomație, zâmbete de șuetă și …cam atât.

În concluzie, ce trebuie să reținem

Cu alte cuvinte, Alles Gute și v-am pupat pe portofele, doar nu vă-nchipuiți că de mâine se deschide vreo fabrică de componente Mercedes sau Audi în Caraș-Severin, sau vreun nou Reșița Renk Reductoare, capital german investit pe plaiuri de Banat Montan?  Hai măi, fiți serioși, doar știți cum e cu drumul pavat cu bune intenții…

Vorba unui regretat președinte de giudeț, Carașul a fost, este și va fi mereu sora mai mică și mai frumoasă a Timișului, o Cenușăreasă care poartă cu ea blestemul de a nu avea niciodată loc la masa bogaților. Desigur, acest aspect neavând nicio legătură cu faptul că pe doamna consul o cheamă Regina …

Sergiu TABAN

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. „Amabilități, diplomație, zâmbete de șuetă și …cam atât.”

    De data asta, camaradul tăiţelu’ nu şi-a mai prezentat bunele intenţii şi amabilităţile?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei