14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Handbaliştii reşiţeni la a doua victorie pe teren propriu!

În cadrul etapei a IV-a a Campionatul Diviziei A de handbal masculin, seria C, handbaliştii rossoneri au întâlnit echipa Unirea Sânnicolau Mare. Oaspeţii veneau după o înfrângere pe terenul Universităţii Craiova, iar echipa noastră după eşecul din deplasare în faţa CSM Oradea.

Începutul meciului a aparţinut oaspeţilor, dar reşiţenii s-au mobilizat revenind în minutul 5 la 2 – 2. Meciul a continuat sub semnul echilibrului, echipele mergând „cap la cap”, până în minutul 13 când gazdele s-au detaşat pentru prima dată la două goluri, 8 – 6. Oaspeţii au revenit de fiecare dată, apropiindu-se la un singur gol, 8 – 7, 9 – 8.

Tactica reşiţenilor, conduşi de pe bancă de Radu BOTE şi Cristian IONESCU, iar în teren de Marius BAHAN, cu o apărare „5 + 1”, dar şi cu paradele portarilor noştri, au avut ca rezultat mărirea diferenţei pe tabela de marcaj, în minutul 19 gazdele având 4 goluri în faţă, 13 – 9. Până la pauză oaspeţii nu au reuşit să se apropie la mai puţin de 3 goluri, la pauză tabela arătând 19 – 16.

spot_img

În repriza a doua s-a menţinut avantajul reşiţenilor, echipa oaspete nereuşind să se apropie la mai puţin de trei goluri. În minutul 49 reşiţeni au rămas în 4 jucători de câmp, după o dublă eliminare a lui Marius BAHAN, dar şi sancţionării lui Radu BOTE cu o eliminare de două minute. Dar tinerii jucători reşiţeni s-au mobilizat reuşind să facă faţă cu brio perioadei de inferioritate. Finalul a aparţinut echipei noastre care, în minutul 58 avea opt goluri avans, 37 – 29. Partida s-a încheiat cu scorul de 39 – 32.

Lotul rossonerilor a fost format din următorii jucători: Alexandru BLAGOE (1 gol), Ionuţ TĂNASĂ, Denis DUMUŢĂ – Marius NEGRU (12 goluri), Marius BAHAN (8 goluri), Snezan RADOSAVLEVICI (4 goluri), Raul HEIMBACH (3 goluri), Daniel BURAC (3 goluri), Mircea NEGRU, Denis MITRAN, Andrei BONDOC (2 goluri), Deniss KIRSCH (3 goluri), Antonio GÎRBAN (2 goluri), Rareş SCURT, Dorian TURCUMAN, Eduard BELCHITE (1 gol).

„Știam că va fi un meci destul de greu!”

La finalul jocului, Marius BAHAN, coordonatorul secţiei de handbal, dar şi jucător al formaţiei reşiţene, a declarat: „Știam că va fi un meci destul de greu. Din păcate,  astăzi a fost unul din meciurile acelea mai puțin plăcute și mai puțin spectaculoase. Nu am reușit să ne motivăm la maximum astăzi, să facem spectacol. Dar  îmi felicit colegii pentru această victorie, o victorie importantă, care ne urcă în clasament.

Acum cred că suntem pe locul trei. Am avut, ca să spun aşa, meciurile mai grele în prima parte a campionatului, acum urmează niște meciuri ușoare pentru noi, ușoare cu ghilimelele de rigoare. Mergem motivați să câștigăm, avem următorul meci la Severin. Îmi doresc din ce în ce mai mult să joace tinerii, acesta este obiectivul nostru, să creștem acești tineri de la CSM Reșița. Au dat satisfacție în meciul de azi cu Sânnicolau Mare, mă bucur foarte mult pentru ei și sper să joace tot așa pe viitor”.

Unul dintre tinerii remarcaţi în jocul cu Unirea Sânnicolau Mare, Andrei Bondoc, a declarat:„N-a fost un meci foarte uşor, din punctul meu de vedere. Ne-am pregătit destul de bine săptămâna asta, am fi vrut să facem un meci mai bun, dar suntem mulţumiţi de rezultat şi de cum am performat până acum. Pe viitor sperăm la cât mai multe rezultate bune. În Divizia A nu este atât de uşor cum mă aşteptam, mulţi spun că aici e o joacă de copii, dar nu e aşa.

Liga Zimbrilor e mult superioară faţă de Divizia A, dar nici aici nu e o joacă. Pot spune că noi, tinerii, ne-am integrat foarte bine în echipă. Sunt şi eu unul dintre cei tineri, chiar sezonul trecut am terminat junioratul. Noi, jucătorii, ne înţelegem foarte bine. Nu ştiu unde vom fi la finalul sezonului, dar sper să ne situăm cât mai sus.”

În etapa următoare, cea de-a V-a, programată sâmbătă, 16 octombrie, handbaliştii rossonerii vor întâlni în deplasare echipa HC Drobeta-Turnu Severin.

Miruna MIHANCEA

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei