fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Hurduzeu: Deschiderea școlilor, periclitată de luptele dintre partidele de guvernare

Școlile riscă să fie închise din cauza scandalurilor între partidele de la guvernare, susține deputatul social democrat de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

„Cu foarte puțin timp înainte de începerea școlii, ministerele Sănătății și Educației, care trebuiau să asigure funcționarea școlilor cu prezență fizică, sunt prinse în lupta politică din Coaliția de guvernare. Cele două ministere se află în tabere opuse. Ministerul Sănătății acuză PNL pentru proasta gestionare a pandemiei, iar Ministerul Educației anunță revenirea la educația online, care potrivit OMS, UNICEF, Comisia Europeană etc. e contraproductivă pentru elevi”, este mesajul tranșant al parlamentarului cărășean.

Silviu Hurduzeu critică modul în care cele două ministere se pregătesc pentru noul an școlar, în condițiile în care nici până în prezent nu s-a luat o decizie privind tipurile de teste și procedurile de testare ale elevilor și profesorilor.

spot_img

PSD a cerut cu insistență pe toată durata vacanței de vară ca cele două ministere să pregătească testarea periodică a elevilor, astfel încât să se evite trimiterea acestora în online. Nici măcar acum, în al 12-lea ceas, nu există o decizie clară, oficială între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății privind tipurile de teste și procedurile de testare pentru elevi și profesori.

În loc să fi pregătit aceste lucruri, Ministrul Educației face predicții mioritice privind data la care școlile vor reintra în online”, precizează parlamentarul PSD de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Social democrații au propus ca elevii să beneficieze de câte 2 teste gratuite pe săptămână.

 

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei