fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Hurduzeu îl aplaudă pe colegul Grindeanu, ministrul care „a punctat“ a nouă finanțare record pe infrastructură feroviară!   

 

Ministerul Transporturilor întregește recordul atins în privința absorbției de fonduri europene cu un nou mare contract pentru modernizarea infrastructurii feroviare. CFR Infrastructură a semnat recent primul contract pentru electrificarea și modernizarea infrastructurii feroviare din regiunea de Nord-Vest a României!“, a ținut să transmită public deputatul cărășean Silviu Hurduzeu.

Contractul pentru Lotul 3 (Poieni-Aleșd, 52,74 km) al magistralei de Cale Ferată Cluj-Episcopia Bihor are o valoare de 2,11 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat prin PNRR.

spot_img

Același deputat ales la scrutinul din 2020, Silviu Hurduzeu, își continuă aprecierea la scenă deschisă pentru reușita fostului coleg de bancă din liceu și actual vicepremier al României, Sorin Grindeanu: „400 de milioane de Euro, din PNRR, pentru modernizarea lotului 3 al Magistralei CFR Cluj Napoca-Oradea! 

Este al doilea cel mai mare contract după proiectul de 2 miliarde de euro – cu finanțare majoră tot din PNRR –  pentru modernizarea magistralei CFR Craiova-Caransebeș, care ar urma să intre în procedură de licitație până la finalul anului.

Felicitări, Sorin Grindeanu“, au fost cuvintele sincere ale fostului coleg de clasă al ministrului Grindeanu, parlamentarul Silviu Hurduzeu.

Asocierea de proiectanți și constructori spanioli, francezi și turci pentru proiectul în valoare de 400 de milioane de euro, are la dispoziție 42 de luni pentru finalizarea acestuia (6 luni-proiectare, 36 luni- execuție).

În cadrul contractului urmează să fie executate:

– modernizarea stațiilor Bratca și Aleșd,

-modernizarea unui număr de 7 halte de mișcare (Ciucea, Lacu Crișului, Piatra Craiului, Bulz, Șuncuiuș, Vadu Crișului, Butan)

-modernizare și construcție a 6 puncte de oprire (Valea Drăganului, Negreni, Stâna de Vale, Bălnaca, Vadu Crișului, Aleșd)

– modernizarea unor lucrări de artă (10 poduri, 91 podețe, 2 tuneluri la Șuncuiuș, cu o lungime totală de 191 m și la Peștera, cu o lungime de 86,20 m)

– construcția a 2 pasaje denivelate noi

– montarea unor sisteme automate de semnalizare la 31 de treceri la nivel cu calea ferată

– lucrări de semnalizare prin implementarea sistemului ERTMS (ETCS nivel 2 și GSM-R) pe întregul traseu

-lucrări de electrificare și modernizare a infrastructurii şi suprastructurii feroviare pentru viteza maximă de 160 km.

Electrificarea și modernizarea magistralei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor – Frontieră (166,7 km) este prevăzută inclusiv în Planul investițional pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare pentru perioada 2020 – 2030.

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei