1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Inovație în recreație! Centru de activitate outdoor pentru elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă „Primăvara” din Reșița

Centrul Școlar de Educație Incluzivă „PRIMĂVARA” din Reșița are începând de săptămâna aceasta un centru de activitate outdoor, destinat învățării experiențiale. Centrul a fost inaugurat zilele trecute în cadrul unei activități derulate sub genericul „Inovație în recreație”.

Învățarea experențială este o metodă de educare prin experiență directă. În timpul procesului de învățare experiențială, elevul se implică activ, interactiv, colaborativ. Astfel elevul pune întrebări, investighează, experimentează, devine curios, rezolvă probleme, își dezvoltă creativitatea și inteligența multiperspectivă.

Proiectul derulat la Centrul Școlar de Educție Incluzivă „PRIMĂVARA” din Reșița  s-a născut ca efect al preocupărilor conducerii unității de a eficientiza procesul educațional-recuperator al copiilor și elevilor cu dizabilității.

spot_img

Rezultatul provocărilor lansate este rodul unei munci de echipă în care cadrele didactice din organizație s-au inspirat și elaborat instrumente de elaborare psihomotrică pentru toate grupurile țintă vizate, structurate pe niveluri de învățământ. 

Din dorința de a facilita procesul de cunoaștere și înțelegere a lumii, echipa profesională și-a propus ca EDUCAȚIA EXPERIENȚIALĂ, definită a fi educația prin acțiune, prin liber arbitru și cooperare, să devină strategia centrală a acestui demers.

Astfel, preconizăm ca învățarea din propria experiență, prin observarea directă și interacțiunea cu mediul să conducă la descoperirea de noi informații, obținute la «prima mână», care să confere ulterior posibilitatea de experimentare activă. 

Prin urmare, oferta noastră pentru centrul de învățare experiențială sperăm a se dovedi a fi flexibilă și în plină expansiune, racordată permanent la nevoile elevilor și organizată din perspectiva asigurării unor servicii în folosul incluziunii sociale”, precizează directorul centrului, Mihaela Mazera.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei