fbpx
2.3 C
Reșița
duminică, 10 decembrie 23

Ieftinirea carburanților – praf în ochii electoratului

Coaliția a stabilit, Guvernul a decis, Ciucă a anunțat: prețul carburanților va fi subvenționat cu….50 de bani. „Nu îi mai dai“ a concluzionat Iohannis. Vai ce bucurie……

O aritmetică simplă ne spune că la un plin de 60 de litri de motorină nu mai plătesc 552 de lei (cu 9,20 am alimentat zilele trecute) ci doar 522, adică fac o economie de 3 litri. Cât pot să merg cu cei 3 litri? La întrebarea asta vă las pe fiecare dintre voi să răspundeți.

Președintele spunea despre această măsură că: „Atât s-a putut“. Corect, atât poate acest guvern și această coaliție de guvernare; nici un bănuț în plus. Iar dacă stau să analizez toate declarațiile nici pe acești 50 de bani nu-i dă statul în totalitate ci doar jumătate. Cealaltă jumătate vine de la Uniunea Europeană.

Măsura va fi luată de la 1 iulie și va avea o valabilitate de 3 luni. Asta înseamnă că se ieftinește carburantul, măcar cu cei 50 de bani? Tare mi-e teamă că nu. Eu văd o creștere a prețului cu cel puțin 50 de bani în săptămânile următoare, astfel încât „fisa de cărucior la supermarket“ să fie anihilată pentru buzunarul contribuabil de taxe și impozite. Nu și pentru benzinari care vor încasa și de la stat și de la mine.

Și dacă tot am amintit de contribuabil, de ce e obligată țața Leana și cu badea Gheorghe (care nu au decât o căruță cu tracțiune bălegoasă și o bicicleta MIFA cu cauciucurile dezumflate) să suporte nevoia mea de combustibil? Pentru că cei 50 de bani (fisa de cărucior de care aminteam), sau mă rog, 25 de bani, se dă din bugetul statului, adică din banii noștri ai tuturor.

Poate că o reducere a TVA-ului la carburanți ar fi însemnat un câștig real și pentru mine și pentru transportatori, dar și pentru țața Leana care îl cheamă pe Vasile să-i are terenul moștenit de la bunica.

Oricum mare realizare compensarea asta (ieftinire, subvenție, cu nu știu ce e până la urmă), mare rău de tot. Seamănă cu, scuzați expresia, „o flegmă în ochii electoratului“ după cum se exprima un politician cu imunitate.

Sursă foto: estnews.ro

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. Un lucru e sigur și clar:România este țara cu cei mai proști, hoți și tâmpiți politicieni și
    președinte plus guvern din galaxia în care se aflăm încă din păcate. Cum mama toifelului poți să iei o decizieatât de cretină că-ți vine să dai foc la mașină și la pompa de benzină, și in plus să mai și crezi că prostimea va da din coadă cu limba scoasă de plăcere și bucurie la auzul unei asemenea enormități?Auzi la Ciucă și agaricii lui 50 de bani reducere, moneda de acces cu căruciorul la hipermarket.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei