fbpx
32.7 C
Reșița
vineri, 19 iulie 24

„Îi încurajez pe profesori! Trebuie să câștige salarii care să le permită o viață decentă”

Este nevoie de salarii decente și corecte în Educație, este de părere primarul Reșiței, Ioan Popa, care și-a arătat susținerea pentru cadrele didactice aflate în grevă. Președintele PNL Reșița a afirmat că speră să se găsească soluții pentru solicitările sindicaliștilor din învățământ, iar salariile cadrelor didactice să fie majorate, la fel cum s-a procedat în trecut cu lefurile din domeniul Sănătății.

Opinia mea poate face, un pic, notă discordantă de opinia generală. Eu îi încurajez pe profesori să facă ceea ce fac acum, este o categorie care a fost văduvită financiar extrem de mult în ultimii 25 de ani. Din punctul meu de vedere, este motivul principal pentru care educația a scăzut în România și acești 15-20 de ani care au trecut îi vom regăsi în următorii 15-20 de ani în adulții care s-au format sau se formează în această perioadă. Nu poți să soliciți unui cadru didactic, unui dascăl să dea tot din el, când el are o viață personală mizerabilă. Oamenii trebuie să câștige o sumă de bani care să le permită o viață decentă. Și nu au avut-o, trebuie să fim sinceri”, a precizat Ioan Popa.

Edilul reșițean este de părere că pentru cadrele didactice, soluția nu este găsirea de resurse financiare în altă parte, făcând referire la meditații, „soluția este să fie plătiți corect, astfel încât copii să învețe la școală, nu în ore particulare”.

Cred că această presiune care se exercită la ora asta va genera soluții serioase. Am înțeles că s-a trecut prin Parlament legea educației la care se lucrează de foarte multă vreme. Sper să aducă noutăți și chestiuni inovative, dar în același timp sper că așa cum s-a procedat în domeniul sănătății, și aici în domeniul educațional, să se vină la niște salarizări corecte”, a mai adăugat Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. „Opinia mea poate face, un pic, notă discordantă de opinia generală. Eu îi încurajez pe profesori să facă ceea ce fac acum … trebuie să fim sinceri”, a precizat Ioan Popa.

    Asta este și opinia mea!
    Doar că, nesincer în fapte, tăițelu’ încurajează peneleii, ”tabără” opusă profesorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei