28.7 C
Reșița
marți, 05 iulie 22

Imnul național, celebrat și la Reșița!

Ziua Imnului național al României a fost celebrată și în municipiul de pe Bârzava. Manifestările prilejuite de ziua Imnului au fost organizate astăzi în Parcul Tricolorului din Reșița de către Instituţia Prefectului-Judeţul Caraş-Severin şi Garnizoana Reşiţa-Centrul Militar Judeţean Caraş-Severin în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Gl. Bg. Vasile Zorzor” Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

Canicula nu i-a ținut departe de eveniment pe reșițenii care au ales să participe la ceremonialul religios și militar dedicat sărbătoririi simbolului identitar al naţiunii române.

După sosirea oficialităților și ocuparea locului în dispozitiv, format din militari din cadru ISU Și Jandarmerie, a urmat primirea onorului şi salutul Drapelului de Luptă de către prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu.

spot_img
Manifestarea a fost continuată de un ceremonial religios urmat de o alocuțiunea prefectului județului

Spunea Ion Brătianu că sufletul României nu se poate manifesta decât în unitate națională. Noi în România sărbătorim Ziua națională a României, Ziua Eroilor, Ziua Drapelului Național și Ziua Imnului. Alături de Drapelul României imnul național este prezent în toate aceste manifestări. Imnul național trebuie fie melodia sufletului pentru fiecare dintre noi.

Cel mai mult pe mine mă emoționează atunci când se ridică drapelul național și se cântă imnul național al României la manifestările internaționale în care sportivii români ocupă locul 1. Citim pe fața lor atunci nu numai emoția de a ocupa locul I în activitatea sportivă și faptul că au onoarea atunci ca drapelul României, imnul național să fie prezente și pentru ei, citim pe fața lor bucuria de a fi români!”, au fost cuvintele prefectului Cristian Gâfu.

După alocuțiune a fost intonat Imnul Național de către eleva Liceului de Artă „Sabin Păuța” Reșița, Dariana-Maria Cocora, după care s-a constituit dispozitivul de defilare și a defilat garda de onoare.

La manifestare au mai fost prezenți, printre oficialități, Teodor Gheorghe, directorul general al instituțiilor prefectului din România, reprezentatul MAI prezent în Caraș-Severin într-o vizită de lucru și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, alături  de reprezentați ai structurilor subordonate MAI.

Ziua imnului naţional al României a fost proclamată în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998.

 

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei