24.7 C
Reșița
vineri, 12 august 22

În Ajun de Sf. Nicolae, Episcopul Lucian a sfințit Centrul tinerilor ortodocși din Măureni!

Comuna Măureni a primit astăzi vizita Prea Sfinției Sale, Lucian, Episcopul Caransebeșului, cel care, la invitația primarului Brian Filimon, a săvârșit slujba de sfințire a noului Centru de Tineret Sf. Ierarh Nicolae. Dedicat membrilor Asociației Tinerilor Ortodocși  ATOR din Măureni, edificiul se regăsește în vechiul centru de informare al comunei, care de astăzi a primit o altă utilitate.

Prea Sfinția Sa Lucian, a apreciat efortul administrației locale, dar și consecvența părintelui Mihai Ciucur,  cel care s-a pus ca nimeni altul în slujba ATOR, un organism viu, în serviciul creștin ce merită propovăduit în aceste vremuri tulburi.

După slujba de sfințire a centrului, alaiul creștin a pornit în procesiune spre biserica ortodoxă a parohiei Măureni, unde s-a săvârșit Slujba de Vecernie cu Litie, de către același neobosit întru Domnul Prea Sfințitul Părinte, Lucian, Episcopul Caransebeșului.

spot_img

Despre evenimentul de astăzi, primarul comunei Măureni, Brian Filimon a declarat:

„Cred că acest proiect de suflet care ne arată că viitorul comunității este unul viu și poate să fie din ce în ce mai viu, este un proiect care ar trebui să ne bucure, să-l simțim, să-l trăim cu adevărat și bineânțeles să-l continuăm.

Continuitatea este o axă grea în țara noastră, însă eu cred că acești copii minunați care au inițiat cu sprijinul părintelui inspector Mihai Ciucur, împreună cu părintele Aurel Radics de la Măureni și bineânțeles cu binecuvântarea ierarhului nostru, Prea Sfințitul Părinte Lucian, ne dă această motivație, iar eu cu siguranță voi fi alături de acești tineri. Îmi doresc ca această comunitate să fie vie!

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei