fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

În Reșița se distribuie ajutoarele alimentare ale Uniunii Europene

În această perioadă se desfăşoară acţiunea de distribuire a ajutoarelor în cadrul POAD 2018- 2021, acordarea de pachete cu ajutoare alimentare, TRANȘA 5, pentru familiile si persoanele singure beneficiare de venit minim garantat, acordat in baza Legii nr.416/2001.

768 de persoane din municipiul Reșița beneficiază de acest tip de ajutor. Ridicarea ajutoarelor distribuite sub formă de pachete de alimente se face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului respectiv, de către destinatarii finali. Pentru beneficiarii minori, pachetele vor fi ridicate de către părinți sau reprezentanții legali ai beneficiarilor, în baza prezentării actelor de identitate, atât ale minorilor, cât și a celor care ridică ajutoarele pentru aceștia.

Fiecare din cei 768 de beneficiari va primi câte o cutie cu produse alimentare constând în produse de primă necesitate: făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne și pateu, compot și gem de fructe.

De acest program beneficiază următoarele categorii:

– persoanele beneficiare de ajutor social acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare

– persoanele beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, cu modificările și completările ulterioare

Distribuirea ajutoarelor se realizează la Direcţia de Asistenţă Socială Reşiţa, cu sediul în Piața Republicii, nr. 44, de luni până vineri între orele 08:00 și 12:00. În perioada 25.01.2023 – 08.02.2023 se va face distribuirea ajutoarelor pentru alte categorii decât cele menționate mai sus (persoane/familii aflate în situații critice de viață, persoane dependente cu handicap grav sau accentuat) în limita stocului disponibil.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei