fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Încă o reușită a primăriței din Ramna! Două proiecte mult așteptate primesc finanțare prin „Anghel Saligny”!

Încă două proiecte vor contribui la evoluția comunei condusă de neobosita primăriță Magdalena Ciurea. Edilul comunei cărășene Ramna a depus pe Programul Național „Anghel Saligny” trei proiecte, două dintre acestea fiind aprobate spre finanțare.

Sunt foarte bucuroasă pentru că am depus trei proiecte pe Anghel Saligny din care două au fost aprobate. Am depus proiectul „Canalizare menajeră și stație de epurare în localitatea Ramna” și mi-a fost alocată suma de 20.143.937 de lei. Am depus și extindere alimentare cu apă în localitatea Bărbosu, comuna Ramna, județul Caraș-Severin, pentru care a fost alocată suma de 1.856 062 lei și am depus și asfaltare de străzi comunale în Ramna și Valeapai, însă sper să termin cât mai repede canalizare ca să pot intra în etapa a doua de finanțare și cu străzile. Nu pot să asfaltez străzile deoarece nu am canalizare.

Acum se lucrează la actualizarea devizului general, urmează să emit certificatul de urbanism, să obțin toate avizele și să fac toate documentele pentru a le depune, să merg apoi să semnez contractul de finanțare, doar că nu o să pot semna decât contractul la canalizare, în prima fază, deoarece extindere alimentare cu apă la Bărbosu nu pot până nu fac recepția la terminarea lucrărilor la „înființare alimentare cu apă la Ramna”, a declarat primarul comunei Ramna, Magdalena Ciurea.

Proiectul care are ca scop alimentarea cu apă a gospodăriilor din Ramna stagnează însă pentru că se așteaptă montarea unui transformator pentru stația de epurare.

Aproape de un an de zile stau după cei de la Enel ca să monteze în apropiere un transformator de 200 kW, pentru că este puterea mare la stația de apă. Sper ca în cel mai scurt timp să se rezolve treaba cu curentul ca să pot face probele de apă și să fac recepția la rețeaua de apă, ca să pot semna apoi contractul și pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă la Bărbosu.

Dar sunt foarte bucuroasă pentru că eu din 2015 am tot încercat cu proiectul de canalizare. Mi s-a aprobat proiectul cu apa și mi s-a spus că nu sunt bani și pentru apă și pentru canalizare. După aceea am depus din nou proiectul, dar nu am avut nicio șansă pentru că nu îndeplineam condiția de a avea peste 2.000 de locuitori. Acum nu se mai ține cont de acest criteriu și e foarte bine că vom avea canalizare la Ramna”, a concluzionat primarul comunei cărășene, Magdalena Ciurea.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei