1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Încă un pas spre realizarea drumului de mare viteză care va trece prin Caraș-Severin!

Conform datelor oferite de Ministerul Transporturilor, pe data de 06 septembrie 2021 a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Drum Mare Viteză Craiova – Drobeta Turnu Severin – Lugoj”. Până la termenul limită au depus oferte cinci operatori economici, iar în cazul în care nu vor fi contestații, contractul va putea fi semnat în luna ianuarie 2022.

Prezent la Reșița, în ultima lună a anului trecut, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a vorbit despre importanța acestui drum expres, absolut necesare inclusiv pentru dezvoltarea și punerea în valoare a potențialului turistic din Caraș-Severin.

Până în 20 decembrie trebuiau depuse ofertele pentru SF, trebuiau depuse inițial până în septembrie, 3 luni la 4 ani nu pare așa mult, problema este că aș vrea să văd un câștigător constructiv, care să înțeleagă că acest SF nu are nevoie de așa o durată”, a declarat Sorin Grindeanu.

spot_img

Ministrul Transporturilor a făcut public faptul că etapele de dinaintea execuției au termene epuizante, doar pentru realizarea SF-ului pentru acest drum erau prevăzuți 4 ani, ceea ce, în opinia lui Grindeanu este „incredibil” de mult.

Trebuie să ardem din etape, pentru că dacă, de exemplu, stăm 4 ani pe un SF și după aceea vine faza de proiectare, sigur pe baza SF și după aceea trecem la execuție, scuzați-mă, dar sunt niște termene mari! Lucrul acesta vrem să-l schimbăm. 

Vă asigur însă de un lucru: că știu foarte bine necesitatea acestui drum expres!

De exemplu, drumul expres de la Craiova la Pitești, pentru că avem autostradă, pe anumite loturi merge foarte bine, unele dintre loturi vor fi inaugurate la anul, ceea ce înseamnă un timp mai scurt, înainte de termen”, a declarat cu o lună în urmă, la Reșița, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 107.465.138,85 lei – 127.001.527,73 lei fără TVA. Durata contractului este de 43 de luni.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei