fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Încă un proiect de peste 12 milioane de lei pentru spitalul din Caransebeș

Spitalul din Caransebeș va beneficia de finanțare pentru un al 3-lea proiect depus de administrația localpă, ce vine în sprijinul pacienților din Spitalul Municipal de Urgență. Este vorba de proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș”, cu o valoare totală de 12.069.020 lei fără TVA.

„Prin acest nou proiect, spitalul va fi dotat cu echipamente de ultimă generație destinate reducerii infecțiilor nosocomiale: sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, sisteme de dezinfecție suprafețe cu abur/presiune înaltă, sisteme de sterilizare echipamente protecție personal, sisteme de curățenie automate care utilizează tehnici avansate pentru dezinfecție/decontaminare aer, suprafețe și sau echipamente, sisteme de sterilizare instrumentar medical și echipamente bazate pe tehnologii moderne cu plasmă, UV etc.”, a precizat primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Finanțarea este posibilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Pilonul V: Sănătate şi rezilienţă instituţională, Componenta 12: Sănătate, Investiţia 2: Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică I2.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale.

Primăria Caransebeș derulează în prezent alte două proiecte la spital: unul de dotare cu aparatură de peste 8 milioane de euro, iar celălalt, de peste 2 milioane de euro, prin care instalațiile spitalului sunt modernizate, în scopul creșterii gradului de securitate la incendii.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei