fbpx
31.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

Încep lucrările la primul refugiu din Munții Țarcu! Cu „un ultim cadou oferit județului” de președintele Romeo Dunca!

Au demarat lucrările pentru amenajarea primului refugiu din Munții Țarcu, anunță serviciul Salvamont Caraș-Severin. Proiectul a beneficiat de sprijinul lui Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, care nu a ezitat să transporte cu elicopterul cele 8 tone de material, reprezentând structura de rezistența a viitorului refugiu. Șeful forului județean cărășean nu este la prima ispravă de acest fel, în trecut Dunca transportând cu elicopterul bornele ce trebuiau amplasate în zone mai puțin accesibile de pe Via Transilvanica, dar și materialele necesare pentru reconstrucția acoperișului CJ Caraș-Severin, distrus într-un incendiu.

Refugiul Scheiul, situat la o altitudine de 2001 metri, va fi o construcție clasică, anunță reprezentanții Salvamont Caraș-Severin. Clădirea va putea adăposti la nevoie 20 de montaniarzi și va fi punctul de permanența al echipei Salvamont.

Mulțumim domnului președinte al CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, pentru sprijinul acordat. A zburat aproximativ 3 ore gratuit, oferind astfel un ultim cadou județului și turiștilor care vor folosi acest refugiu montan”, mai transmit aceștia.

Romeo Dunca: „Este exclus să lucrezi pe bani pentru instituția din subordine”

Romeo Dunca, aflat în ultimele luni de mandat la conducerea forului județean cărășean, după ce a pierdut alegerile în fața social-democratului Silviu Hurduzeu, este destul de obișnuit cu astfel de „misiuni”. În februarie 2021, la câteva luni după ce a preluat conducerea CJ, Dunca a făcut mai multe ture cu elicopterul deasupra centrului civic al Reșiței pentru a transporta materialele necesare pentru reabilitarea unei părți a acoperișului CJ, ce a ars în urma unui incendiu produs în august 2020. Același Dunca a dus cu elicopterul mai multe borne (care cântăreau 250 de km fiecare) spre zonele mai greu accesibile de pe Via Transilvanica din Caraș-Severin.

În Munții Țarcu nu existau refugii pentru montaniarzi. Demersul lui Coco Galescu și al Serviciului de Voluntariat Montan a găsit sprijin la CJ. Atât în documente, cât și material. Pierderea alegerilor nu poate fi un obstacol în respectarea unor promisiuni făcute, în special celor care ne vizitează munții mergând cu rucsacul în spate.

În calitate de președinte de CJ, e exclus să lucrezi pe bani pentru instituția din subordine. Se putea doar după predarea ștafetei către PSD, dar a aștepta luna noiembrie pentru a o putea face, însemna încă un an pierdut fără refugiu montan. Așadar cele 8 tone de materiale însemnând structura de rezistență au fost duse la locul indicat și lucrul poate începe. Pentru transportul pereților și a celorlalte materiale, Serviciul Salvamont are timp să găsească soluții. Cu atât mai mult cu cât mai un pic și altora va trebui să le pese de soarta județului”, precizează Romeo Dunca.

Amplasarea acestui refugiu in Munții Țarcu este un pas important pentru dezvoltarea turismului montan din Banat, precizează Cornel Galescu, șeful Salvamont Caraș-Severin. „Pentru Salvamont, acest punct de patrulare și prim ajutor conferă siguranță și control unei arii extinse. Montaniarzii, bicicliștii, alegătorii, practicanții schiului de tură sunt invitați și bine primiți. Efortul ajungerii la înălțimea de 2000 m este răsplătit de peisajul admirabil.

Mulțumim domnului Romeo Dunca pentru acest gest neprețuit, cât și pentru toată atenția de care s-a bucurat Serviciul Salvamont Caraș-Severin în acest mandat”, mai adaugă Cornel Galescu.

 

Karina TINCUL

4 COMENTARII

  1. Același Dunca a dus cu elicopterul mai multe borne (care cântăreau 250 de km fiecare) spre zonele mai greu accesibile …

    La ce kg distanță se cântăreau bornele?

  2. Incredibil ! 4 ani nu a făcut aproape nimic, acuma asfaltează, driblează, dă cu capul, vrea sa golească conturile Direcției Județene de Drumuri ! Nu mai știu cum stă cu procesele !? De ce nu face fapte în folosul județului și după ce a fost parașutat de alegători ? Măcar maxi-taxi gratis la o nuntă , un botez, un parastas ! Coco, cu tot respectul, ai fost folosit ca imagine deVela și de …Dunca(sper să dispară din peisaj cât mai repede) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei