fbpx
31.7 C
Reșița
vineri, 12 iulie 24

(FOTO) Se modernizează Școala Gimnazială din Padina Matei

Primarul comunei Gârnic s-a ocupat poate mai puțin de campania electorală din 9 iunie și mai mult de definitivarea lucrărilor începute deja și de atragerea de noi fonduri pentru dezvoltarea celor două localități componente: Gârnic și Padina Matei.

Una dintre prioritățile administrației locale din Gârnic a fost și este educația tinerei generații. În acest sens au fost atrase fonduri pentru mai multe proiecte. Între acestea, se află și modernizare și dotarea școlii Gimnaziale Padina Matei, proiect finanțat prin PNRR.

„Am semnat deja contractul cu constructorul. Din 2022 și până în prezent s-au finanțat și finalizat pentru învățământ, 4 proiecte: dotare cu materiale igienice; dotarea tuturor copiilor cu tablete și cadrele didactice cu laptopuri, dotarea tuturor claselor cu tablete inteligente și video proiectoare“, a afirmat Nicolae Tismănariu.

Zilele acestea, la școala din Padina Matei s-a finalizat o altă investiție. Este vorba de dotarea cu mobilier școlar pentru toate sălile de clasă și dotarea unui laborator de informatică și imprimante performante. Unitatea de învățământ a mai beneficiat de o investiție care i-a permis dotarea cu materiale sportive, iar de 3 ani toți elevii beneficiază și de o masă caldă.

La toate acestea se mai adaugă o investiție de 850 de mii de euro. „S-au obținut toate avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism pentru Reabilitarea și Modernizarea Cămin Cultural P+1, Padina Matei. O să depunem documentele pentru Autorizația de Construcție. Proiectul este finanțat prin CNI, iar clădirea va avea o capacitate de 650 persoane“, a mai adăugat primarul Nicoale Tismănariu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei