18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat

Dacă până acum s-au desfășurat doar probele de competență lingvistică de comunicare orală în limba română, în limba maternă, într-o limbă străină ori cele digitale, de astăzi începe greul: probele scrise unde nu mai merge cu începător, mediu, avansat sau experimentat.

Cei 1687 de candidați înscriși în această sesiune de vară a examenului trebuie să obțină minim 5 la fiecare probă, iar media notelor să fie minim 6 pentru a putea promova Bacalaureratul.

Elevii din cele 29 de licee ale județiului Caraș-Severin vor susține în această dimineață prima probă scrisă, cea la limba și literatura română, în 7 centre de examen din localitățile: Reșița (3), Caransebeș (3) și Oravița (1). Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie.

spot_img

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Mult succes tuturor!

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei