fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Începe școala în plină perioadă de gripă sezonieră

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat într-o conferință de presă, că nu va declara epidemie de gripă în România pentru că asta ar însemna impunerea unor restricții. În schimb, va emite o instrucțiune privind „starea de alertă epidemică”.

„Pot să adopt o instrucțiune în care există o stare de alertă epidemică, pentru că declararea epidemiei pe baza unui ordin de ministru, e o lege din timpul pandemiei care generează automat anumite restricții. Nu este o situație dramatică. E o situație fără precedent în această perioadă. Aţi văzut că în alte perioade, de exemplu, în urmă cu 5 ani sau 10 ani, în luna februarie, aveam mai multe cazuri de viroze respiratorii. Am ajuns şi la 170.000 de cazuri de viroze respiratorii pe săptămână. Ea este mai devreme decât în alte perioade”, a afirmat ministrul Rafila.

De asemenea, prezentă în aceeași conferință de presă, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că redeschiderea școlilor, pe 9 ianuarie, nu va fi afectată de gripă, iar situația va fi gestionată printr-o serie de recomandări, precum triajul epidemiologic efectuat la școală pentru depistarea elevilor bolnavi sau purtarea măștii de protecție în anumite situații de către cadre didactice și copii.

spot_img

Acestea sunt măsuri însă recomandate și nu obligatorii. „Nu vrem să introducem restricții, ci să facem populația partener în gestionarea gripei care în acest sezon a apărut mai repede decât în alte sezoane“, a mai adăugat Ligia Deca.

Sursă foto: libertatea.ro

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei