fbpx
10.7 C
Reșița
luni, 04 martie 24

Incluziune și diversitate la nivel European

Cinci cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit nr.4 Caransebeș au participat la cursul de formare “Intercultural Education”, desfășurat la începutul acestei luni în Florența (Italia).

Proiectul ”Incluziune și diversitate la nivel European”, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenția Națională pentru Programe în Domeniul Educației și Formării Profesionale, se încadrează în axa de prioritate orizontală (incluziune socială) și prioritate specifică domeniului Educație școlară-creșterea accesului la educație și îngrijire de înaltă calitate a copiilor preșcolari.

Mobilitatea se adresează personalului grădiniței, ca grup țintă relevant, vizând consolidarea competențelor profesionale , îmbunătățirea abilităților de a răspunde nevoilor preșcolarilor și de a face față diversității acestora. Din echipa de implementare a proiectului fac parte: directorul instituției, Codruța Peia, Anișoara Drăghin, coordonator proiect, Silvia Caraibot, metodist ISJ, responsabil cu diseminarea, Florina Chiriac și Neluța Dragomir.

Cursul a avut următorul impact asupra celor cinci participanți din instituția noastră: dezvoltarea competenţei interculturale; dezvoltarea abilităților interculturale în sala de clasă prin metodologii active și experiențiale; dezvoltarea de noi practici educaționale pentru a prelua noua provocare a școlilor multiculturale; abilități sporite de cunoaștere și înțelegere a tuturor elevilor.

De asemenea s-a urmărit capacitatea de a compara, de a reflecta și de a pune în discuție ceea ce este considerat de la sine înțeles și capacitatea de a determina obiectivele și dispozitivele educaționale cele mai potrivite pentru a răspunde nevoilor specifice ale unui public multicultural la școală.

La finalizarea cursului, participanții au primit Certificate de Mobilitate Europass care atestă calitatea implicării lor în propria formare, a precizat Ioan Chiosa purtător de cuvânt al Inspectoratului școlar Județean Caraș-Severin.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei