fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Inedit: loc de spălat și dezinfectat animalele la Bolvașnița

Atunci când e vorba de bani europeni sau guvernamentali, aceștia se îndreaptă către o serie de proiecte impuse de autorități, cum ar fi: drumuri, alimentări cu apă, canalizare, reabilitări termice la clădirile administrative sau la blocurile de locuințe. Există puține șanse ca finanțările să poată fi dirijate și spre alte proiecte de interes pentru cetățeni. În aceste cazuri se merge pe investiții de la bugetul local.

O astfel de situațe este și la Bolvașnița, acolo unde locuitorii comunei au solicitat în repetate rânduri, construcția unei instalații de spălare și dezinfectare a animalelor. Este vorba în special de oi, pentru că pe raza comunei sunt înregistrate peste 6.000 de animale ale locuitorilor din zonă.

Am finalizat o astfel de stație modernă pentru spălarea și dezinfectarea oilor, o investiție realizată din bugetul propriu, executată în mare parte cu oamenii Primăriei. Aceasta este dată în folosință și în această perioadă, când oile coboară din munte pentru iernat“, a precizat primarul Petru Mihăilescu.

Despre alte investiții în pregătire sau în derulare în Bolvașnița, edilul a mai afirmat: „Lucrăm la priectele de asfaltare a unor străzi din comună pe care vrem să le depunem spre finanțare pe Anghel Saligny, am finalizat și am recepționat iluminatul public. Este vorba de corpuri noi de iluminat stradal cu leduri și senzori de mișcare pentru economisirea energiei electrice“.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei