fbpx
21.7 C
Reșița
marți, 28 mai 24

Înscrieri până în 16 mai pentru școlile de poliție

Perioada de înscriere a candidaților la sesiunea de admitere în cele 2 unități de învățământ postliceal ale Poliției Române a fost prelungită cu două zile, până la data de 16 mai 2024.

Astfel, cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, până pe data de 16 mai.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații pot depune documentele solicitate până la data de 24 mai 2024. Lista cu unitățile de recrutare se regăsește aici – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite.

Totodată, proba de evaluare a performanței fizice va fi susținută în perioada 28 – 31 mai 2024, indiferent de unitatea de învățământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecție.

Celelalte prevederi privind organizarea și desfășurarea concursului rămân neschimbate și pot fi consultate prin accesarea acestui link: https://www.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/peste-1-600-de-locuri-scoase-la-concurs-in-scolile-de-politie1713957504.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. ”… proba de evaluare a performanței fizice … iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs după parcurgerea etapelor amintite …”

    Adică, la final, și o examinare medicală după evaluare /epuizare de performanță fizică.
    Unde e medicul psihiatru?

  2. Proba nr.1 este capacitatea de orientare în spațiu și inteligența nativă și constă în a introduce figuri geometrice (pătrat, romb, dreptunghi, sferă, etc.) în găurile dintr-un perete. La sfârșitul probei s-a constatat că 90% dintre candidați sunt… puternici, așa cum ar trebui să fie adevărații milițieni! 🤓

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei