1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

Intabularea terenurilor din Dognecea, primul pas spre investiții

Edilul comunei Dognecea, Remus Rof a reușit în anul care a trecut să facă primul pas pentru investițiile din comună: intabularea terenurilor, o acțiune ce trebuia făcută cu mulți ani în urmă.

Primarul Remus Rof a afirmat în cadrul unei emisiuni live la Reper24 că nu a fost un lucru ușor de realizat: „A fost destul de greu, pentru că bugetul Primăriei este unul destul de mic. Am găsit în schimb sprijinul locuitorilor, care au înțeles că trebuie să-și aducă la zi toate construcțiile făcute în anii trecuți. Au înțeles că trebuie să intre în legalitate și și-au reînnoit declarațiile de impunere și în acest fel și bugetul propriu al Primăriei Dognecea a crescut.

Noi am folosit banii din bugetul propriu pentru a intabula în primul rând terenurile pe care le avem în comună, clădirile, drumurile, iar procesul continuă. Pentru a avea acces la proiecte europene trebuie în primul rând să devii proprietar. Acesta este motivul care ne-a determinat să acționăm în acest sens și am reușit, în proporție de peste 90% să ducem la bun sfârșit acest proces“, a afirmat Remus Rof.

spot_img

Acest proces de intabulare a adus și primele beneficii pentru comună. Cele 740 de hectare de pădure aflate în patrimoniul comunei, iar pentru întreținerea lor a fost depus un proiect pe silvo-mediu, care va aduce anual 25 de mii de euro la bugetul Primăriei.

Ne-am și gândit cum vom cheltui acești bani; avem prin ADR Vest un proiect de modernizare a dispensarului medical din comună, un proiect care necesită o cofinanțare substanțială. Întra-colo vom dirija acești bani. Dispensarul va fi renovat în totalitate, iar din punct de vedere al personalului medical ce-l va deservi avem motive să fim optimiști“, a mai precizat primarul Remus Rof.

Acesta a spus că există deja tineri rezidenți care ar dori să vină într-o comună mare și frumoasă cum este Dognecea, să aibă o locuință de serviciu cu toate dotările și condițiile necesare pentru a-și începe cariera și viața într-o zonă foarte frumoasă. Proiectul de reabilitare totală a dispensarului comunal din Dognecea a fost deja scos la licitație de către cei de la ADR Vest și în 12 luni de la începerea lucrărilor acesta va fi predat autorităților locale.

Dan AGACHE

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei