1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

„International Art Symposium Berzasca II “/ 2022

La un standard valoric remarcabil, la una dintre pensiunile din localitatea Berzasca s-au desfăşurat lucrările „International Art Symposium Berzasca II “/ 2022 avându-l curator pe Costin Brăteanu.

„Din fața pensiunii, întinderea Dunării nu poate fi cuprinsă cu privirea, ci doar cu gândul, astfel că participanții au tradus priveliştea în limbaj plastic asumându-şi oportunități şi riscuri estetice pe măsură. La Berzeasca, conjuncția favorabilă dintre locație, măreția Dunării și toamnă induce trăiri adânci. Dintr-o singură privire, într-o singură clipă, timpul se dilată și privitorul experimentează sentimentul dezpovărării de cotidian și regăsirii de sine, de fiecare dată altul...“, a precizat Ion Diaconu.

spot_img

Simpozion de artă cu participare internațională – dar și atelier de creație, la care au răspuns invitației pictori de pe ambele maluri ale Dunării, cu toții producându-se în lucrări în acord cu locația și vremea, într-o diversitate largă de stiluri, manifestând consecvență și inovație, implicare, dar și actualizare creativă.

„Pe timpul desfășurării simpozionului, artiștii au explorat profunzimea și nuanțele sentimentului de toamnă exprimând în înțelesuri cuprinzătoare noblețea solitudinii. Totodată s-au discutat idei și modalități de up-gradare artistică, direcții de înaintare ale picturii/artei contemporane, s-a dezbătut asupra stilului ca modalitate de finalizare a ineditului. Și totul într-o ambianță confortabilă“, a mai precizat Ion Diaconu.

Simpozionul de la Berzeasca, aflat la a doua ediție a prilejuit (pe lângă dezbateri) consolidarea matricei de creație proprie prin producerea de lucrări care îi individualizează pe artiștii în peisajul artei plastice contemporane. Au participat artiștii plastici: Costin Brăteanu, Sarah Miulescu, Dragoljub Firulović, Gabriel Chaplin, Katarinac Djordjević, Filip Ristić, Duska, Marcel Lupșe, Michaela Suranka, Ana Miljković.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei