fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Intervenții majore în infrastructura orașului de pe Valea Cernei, în următorii 3 ani!

Consiliul Județean, prin societatea Aquacaraș, a reușit să câștige cel mai mare proiect cu finanțare europeană din Caraș-Severin, în valoare de peste 1.000.000.000 de lei, pentru modernizarea și extinderea infrastructurii de apă și canal, de care beneficiază și orașul stațiune din Valea Cernei.

Prin această investiție complexă, orașul Băile Herculane va beneficia în următorii 3 ani de o serie de lucrări de infrastructură mare, precum reabilitarea conductei de aducțiune de la sursa de apă (Lacul Prisaca) până la stația de tratare a apei potabile, pe o lungime de 4.416 m și extindere rețelei de distribuție a apei potabile de 1.014m , pe strada Pecinișca. Reabilitare rețelei de distribuție a apei potabile, de 2.304 m.

Va fi extinsă rețeaua de canalizare menajeră, pe o lungime de 2.710 m în sat Pecinișca și pe străzile Gării, Siminicea și Trandafirilor și vor fi realizate 4 stații de pompare apă uzată menajeră.

Proiectul vizează și conducte de refulare apă uzată menajeră, pe lungimea de 2.808 m, reabilitarea rețelei de canalizare menajeră pe strada Pecinișca.

În stațiune, va fi reabilitată rețeaua de distribuție a apei pe o lungime de 3.771 m și va fi extinsă rețeaua de canalizare pe străzile Licuricilor și Vicol și vor exista două stații de pompare apă uzată menajeră, precum și conducte de refulare apă uzată menajeră. Pe străzile Nicolae Stoica de Hațeg și Izvorului se va reabilita rețeaua de canalizare menajeră”, susțin reprezentanții administrației publice locale.

Primul contract așteaptă începerea lucrărilor pentru zona Băile Herculane, Topleț și Mehadia, valoarea contractului fiind de 18.000.000 de lei.

Durata de execuție a lucrărilor este de 30 de luni, în acest termen intrând și proiectarea.

Lorena POENARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei