1.7 C
Reșița
vineri, 02 decembrie 22

Între câinii vagabonzi și vacile bășinoase, ne-am ales cu proștii?!

Nedumerirea mea pe două subiecte, în dezbatere publică, stă în picioare doar atât cât durează și preocuparea unora față de situația câinilor vagabonzi de prin Reșița și, celălalt, al încălzirii globale, care-i dau insomnii președintelui Iohannis, pentru că eu mai am și altă treabă.

Un partid, aflat până mai ieri, doi ani la guwernare, s-a trezit acum după ce PNL i-a aruncat în derizoriu, inclusiv de pe funcțiile locale, că Primăria liberală a Reșiței îi lasă pradă pe cetățeni „haitelor de câini vagabonzi”. Fără să spună că aceeași primărie are în grijă, de mulți ani, alături de cetățenii ei, câteva sute de câini într-un adăpost autorizat și corect administrat. Că la cererea cetățenilor, aceștia, câinii vagabonzi, sunt adunați de o echipă de hingheri și…internați la azilul de pe Calea Lupacului până când îi înfiază cineva sau mor de bătrânețe.

Același partid nu a avut și nu are însă nicio propunere concretă în legătură cu cetățenii mușcați de colții sărăciei și nevoilor, cei care nu-și mai pot plăti facturile uriașe la utilități, renunță la medicamente sau chiar la hrană și cad pradă deznădejdii, foamei și frigului iernii.

spot_img

Și cum chelului tichie de mărgăritar îi mai lipsește deseori, în plină pandemie și situație de alertă, cu 60.000 de morți de Covid în 2021, cu scumpirile în lanț la tot ce mișcă, cu mișcările armate din Estul României, domnului președinte Iohannis îi arde de pârțul toxic al vacilor. Și nu doar a celor care îi hrănesc pe românașii care l-au trimis priponit de șapte ani pe pășunile Cotrocenilor ci, iată, pas-cu-pas, între o partidă de golf și un slalom special la Păltiniș, pe furiș, KWJ are timp și de vacile bășinoase ale întregului glob.

Iar în numele acestor neverosimile preocupări pentru un astfel de conducător, a și adunat o „echipă de specialiști” în bășini purtătoare de bioxid de carbon cu ordin precis: oprirea poluării globale. Satul arde și baba se piaptănă!

Cu doar două exemple, v-am arătat cât de mult contăm noi, cetățenii, pentru cei care ne-au condus ori (încă) ne conduc. Halal…!

 

Mihai SPRÎNCEANĂ

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei