fbpx
10.7 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

E sau nu masca obligatorie în spațiile deschise?

Apropiera valului 5 al pandemiei agită decidenții la nivel național și local. Aceștia se întrec în a ieși în evidență și a anunța măsurile restrictive impuse de specialiști. Atâta doar că una se decide la centru, de către CNSU și alta în teritoriu, respectiv CJSU. Este și cazul purtării obligatorii a măștii în spațiile deschise.

După debandada produsă în rândul populației când au anunțat că este obligatorie masca de tip FFP2, după care au revenit și au precizat că sunt valabile și măștile de tip medical, ministrul Rafila, însoțit de specialistul în situații de urgență Arafat, au anunțat că aceasta (masca) trebuie purtată atât în spații închise cât și în cele deschise.

În Caraș-Severin, la nivelul CJSU, prefectul a luat altă decizie. În ședința de la sfârșitul săptămânii trecute a fost adoptată o hotărâre ce prevede că la nivelul localităților Coronini și Domașnea, în toate spaţiile publice închise şi deschise, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de tip medical, astfel încât să acopere nasul şi gura.

În celelalte localități din județul Caraș-Severin se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de tip medical, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile închise și în spaţiile publice deschise aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, etc.

Hotărârea a intrat în vigoare din 08 ianuarie și este valabilă pentru unităţile administrativ-teritoriale de pe raza judeţului Caraş-Severin. Hotărârea CJSU Caraș-Severin nr. 1/07.01.2022 poate fi consultată pe site-ul instituției, la secțiunea Activități, Situații de urgență, accesând link-ul https://cs.prefectura.mai.gov.ro/despre-
noi/situatii-de-urgenta/.

Dan AGACHE

2 COMENTARII

  1. Să o poarte ei botnita, mi se rupe de minciunile lor cu omicron și alte invenții cretine. JOS CU BOTNITA, JOS NEOMARXISMUL SI GLOBALISMUL FASCIST!🥶🥶🥶🥶🥶🤢🤮🤢🤮👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎

  2. Adică să fiu bine înțeles:m-am plictisit de rahatul ăsta, nu mai port BOTNIȚA sclavilor. Arahatul și toți tâmpiții din jurul lui să o poarte, TOȚI IDIOȚII adepți ai certificăcatului verde maroniu să poarte jegoșenia de cârpă de șters la fund. Mă doare-n… de plandemia lui dracu să îi pieptene de idioți. Țară de proști condusă de dobitocî.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei