fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Investiția care va redesena în totalitate Reșița: viitorul drum cu patru benzi! Când încep lucrările?

Șantierele deschise pe raza municipiului de pe Bârzava se vor extinde anul acesta. A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul pentru realizarea legăturii rutieră între artera principală a Reșiței și parcul industrial și zona de regenerare urbană Mociur, proiect finanțat prin Programul Anghel Saligny cu 43 de milioane de lei. Proiectul prevede nu doar amenajarea drumului, ci și realizarea de piste de biciclete, trotuare, canalizare pluvială și iluminat stradal.

„Investiția «Legătura rutieră între artera principală a Reșiței, Parcul Industrial şi zona de regenerare urbană Mociur, cu ieșire pe G.A. Petculescu (Universitate)» a fost aprobată. Valoarea totală a sumei alocate de Guvernul României este de 43.000.000 lei.

Vorbim despre o arteră nouă ce include două benzi pe sens, trotuare, piste de bicicletă, iluminat public și trei poduri, două peste râul Bârzava și unul peste pârâul Govândari. Această investiție care va redesena în totalitate orașul nostru, deschizând calea spre o dezvoltare sănătoasă, chiar în zona centrală, pe o platformă de 52 hectare care până nu de mult a însemnat doar o pată neagră care ne amintea de decăderea industrială. Accesul din zona Govândari se va face atât de pe Calea Caransebeșului, cât și printr-o nouă legătura ce va fi creată pe sub podul din Triaj.

spot_img

Pentru a câștiga timp, am demarat procedurile de licitație și în acest moment ne aflăm în etapa finală, astfel că în scurt timp, după desemnarea câștigătorului vom demara lucrările de execuție!

Îi mulțumesc pe această cale domnului premier Nicolae Ciucă pentru încrederea în proiectele Reșiței și pentru tot sprijinul oferit”, precizează primarul Ioan Popa.

Reprezentanții administrației locale speră ca peste aproximativ o lună de zile să poate fi declarat câștigătorul licitației, iar ulterior să demareze lucrările.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

15 COMENTARII

  • Dacă în loc sa va apucați sa comentați inutil v-ati fi uitat pe plantele din articol, ați fi ajuns la concluzia ca drumul trece aproape integral prin parcul industrial, deci nu afectează traficul din oraș decât în mica măsură…

  • Când Reșița e spartă în proporție 70% cu ocazia reintroducerii liniilor de tramvai, conducerea consideră că e normal să mai spargă și restul arterelor de circulație. Mie nu mi se pare glumă. Mi se pare o bătaie de joc la adresa cetățenilor.
   Mergeți în alte țări și uitați-vă cum se lucrează și cum se împart lucrările pe tronsoane !

  • AVC,freci ciorbe, bați câmpii. Cu cât te plătește șefu tău că vb ca o slugă, comportament de slugă,te dai deștept dar ești Mircea Solcanu, adică muiere la inteligență, La naiba în puii tăi!!!Ce suckeri promovează societatea de azi. 🤣🤣🤣🤣🤣🖕🖕🖕🖕🖕🖕

 1. „Investiția «Legătura …» a fost aprobată.

  Dacă și promisa Euro Velo 6 (28 iulie 2021 – preconizat de ”promiteu” C. Ghinea) va trece în piste de biciclete tot pe acolo, totul este corelat în ”investiții” guvernamentale și locale (de legătură).

  Mă întreb dacă nu cumva o investiție într-un coteț cu găini ar aduce măcar ouă ca profit …

 2. A uitat să spună de kakalend sau Aqua Gipsy Cocalar Lend 2,o porcherie inutilă ca tramvaiul cu țigănii cărându-se moca. Bătaie de joc.

  • Stai liniștit ! Se găsesc destui lingăi (cum e avlFCRB) care nu prea are habar de șantiere și construcții, dar își dau cu părerea. Pentru astfel de oameni, spargerea unui oraș întreg e o realizare, e ceva de apreciat, chiar dacă lucrările se fac dezorganizat, fără cap.
   Și în loc să aducă argumente, o dă în invidie pe elicopterul lui Dunca, chestii cu sectele etc.

  • Corect, adică o freacă pe sec, are experienta de pe tiktok și Facebook 🤣🤣🤣🤣avcFacerb

 3. Deschideti cat mai multe santiere in acelasi timp! Si asa mergem din groapa in groapa prin oras, urmeaza sa mergem pe noroi si drumuri forestiere ca s-o ardem verde in continuare.

 4. Feicitari dlui primar Ioan Popa pentru toate proiectele pe care le are si sunt convinsa ca le va duce la bun sfarsit. Cum poti sa faci ceva fara deranj. Era mai bine sa stam cu orasul nespart si sa nu facem nimic ca sa nu deranjam pe nimeni. Si atunci carcotasii erau pe retelele de socializare ca Popa nu face nimic etc etc.

 5. Dupa parerea mea … la domnul Popa a fost ultimul mandat . OK ….vrei sa faci ceva … dar fa cu cap . Trimite plimbatori de harti din primarie si adu oameni care gandesc si cu tupeu de a spune ca nu e bine asa . De la teitei si afaceri la Valiug e imposibil sa treci in constructii in care sa ingradesti circulatia rutiera si pietonala a cetatenilor fara a avea un specialist cu tupeu . A fost o postare pe Facebook facuta de un sau o plimbatoare de hartie ca de Craciun pana la Intim va fi gata 🙂 . Au fost delegatii de „da Sefu” la blocuriile 1-9 Republicii pentru incaperea anveloparii acestor blocuri … agitatie mare … semnaturi si planuri prin luna Aprilie 2022 , in August nu era nimic inceput , motivul find : nu se poate incepe pana cand nu se termina lucrariile cu tranvaiul . Deci ce era mai important ? Ajutarea cetateanului cu consumul de gaz pentru caldura sau plimbarea lui cu tranvaiul ?
  Intrebare catre domnul Popa . Nu era mai eficient inceperea lucrariilor pe o parte a bulevardului Republicii si lasat cisculatie pe cealalta parte in dublu sens ? Cum s-a intamplat si in alte orase cand s-a modernizat ?
  Oare e bine ca pe ambele parti ale bulevardului sa nu mai fie nici o banca unde oameni invarsta sa se mai odihneasca sau sa stea la aer ? Sau daca e trecut de 60 de ani e pedepsit sa nu mai iasa din casa ? Sunt persoane invarsta si cu deficente locomotori care din pacate au ramas singuri … oare lor nu le este greu sa treaca prin gropi sau prin sine de tranvai cu bastoane si carje ?
  Pe tot bulevardul si prin spatele blocuriilor de pe Republicii a fost oprita iluminarea … domnul Popa ati fost informat cate masini au fost sparte prin parcari ? Parcariile care sunt platite anual la primarie sau scoase la licitatie la care se ajunge si la 5000 de euro :)))).
  De asta spun ca e ultimul mandat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei