fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Investiții de 14 milioane de lei pentru trei obiective din Bocșa

Consiliul Local al orașului Bocșa se va întruni astăzi, de la ora 16:30, în ședință extraordinară. Motivul a fost dezvăluit de primarul Mirel Patriciu Pascu.

„E vorba de aprobarea a trei proiecte tehnice necesare depunerii solicitărilor de finanțare pentru trei obiective de interes public din orașul nostru, prin PNRR, în vederea reabilitării energetice a clădirilor. Este vorba de corpul B al Primăriei, Grădinița cu program prelungit din Bocșa Română și Căminul de Persoane Vârstnice din oraș“, a precizat edilul.

Reabilitările energetice vor cuprinde lucrări la acoperișurile clădirilor, izolații termice, geamuri și uși termopan, interioare, instalații electrice și termice (încălzire în pardoseală la grădiniță).

„Pentru cele trei proiecte avem cheltuieli eligibile și neeligibile. La grădiniță spre exemplu, cheltuielile neeligibile sunt de aproximativ 1,7 milioane de lei, pe care ne asumăm să le achităm din bugetul administrației locale“, a mai precizat primarul orașului Bocșa.

De menționat că în corpul B al Primăriei, achiziționat tot de actualul primar în 2008 (clădirea fostei autogări), funcționează Poliția Locală, Serviciul de Transport, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, Impozitele și taxele locale și Serviciile agricol și comercial.

După aprobarea de către consilierii locali a Proiectelor Tehnice pentru cele trei obiective, acestea vor fi încărcate în platforma dedicată acestora, termenul limită fiind 17 noiembrie.

„După ce vor fi verificate actele de specialiștii de la București, vom putea scoate încă din această iarnă lucrările la licitație, iar din primăvară constructorii se vor putea apuca de treabă“, a mai adăugat Mirel Patriciu Pascu.

Valoarea totală a acestor trei proiecte, cu tot cu TVA, este de aproape 14 milioane de lei, după cum urmează: 6,02 milioane pentru căminul de bătrâni, 3,36 milioane lei pentru grădiniță, respectiv 4,34 milioane pentru corpul B al Primăriei.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei