fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Faptele bune se fac și după trecerea în neființă

Odată cu trecerea în neființă a profesorului Petru Comisarschi, artistul care în 2011 a realizat bustul episcopului-martir dr. Valeriu Traian Frențiu, Asociația Generală a Românilor Uniți Greco-Catolici Doman-Reșița a luat legătura cu familia acestuia pentru a dona negativul după care s-a realizat lucrarea.

„Împreună am mers la episcopul de pie memorie Aledru Mesian ca să-i prezentăm varianta finală a bustului, iar apoi am mers la Timișoara, unde am predat lucrarea artistică pentru a fi turnată în bronz. Petru Comisarschi a fost un artist plastic desăvârșit și un om de aleasă omenie, față de care am un deosebit respect”, și-a amintit președintele asociației, Mihele Bogdan Andrei.

Familia Comisarschi, respectiv Eva și fiica Laura, au răspuns cererii și lucrarea a fost donată asociației care intenționează să o includă într-o viitoare expoziție dedicată episcopului Valeriu Traian Frențiu.

Este vorba despre expoziția ce se va deschide la biserica din Doman în 26 noiembrie care va celebra 170 de ani de la întemeierea Episcopiei de Lugoj. Vor fi expuse tablouri ale episcopilor, cărți religioase și, desigur, negativul bustului episcopului Valeriu Traian Frențiu, decedat în închisoarea de la Sighet.

Foto; Mihele Bogdan Andrei

 

 

Prin această donație, Asociația Generală a Românilor Uniți Greco-Catolici își face o datorie morală pentru păstrarea vie a memoriei artistului plastic Petru Comisarschi.

Daniela TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei