fbpx
16.8 C
Reșița
marți, 27 februarie 24

Investiții pentru tinerii din comuna Ciuchici

Drumuri, alimentări cu apă, rețele de canalizare ori de gaz, reabilitări de clădiri, toate fac parte din arsenalul de proiecte al primarilor aflați în funcție. De la gând la faptă e cale lungă: studii tehnice, de fezabilitate, acte, documente, surse de finanțare, drumuri pe la ministere cu căciula-n mână, rugăminți, promisiuni, iar dacă sunt norocoși, se încep lucrările până la finalul mandatului lor.

În comuna Ciuchici lucrurile stau puțin altfel. Fiind o comună cu puțini locuitori, accesul la fondurile europene este destul de limitat; fondurile guvernamentale conțin și o cotă parte de cofinanțare și se lasă mult așteptate, iar edilul nu are răbdare. Așa că s-a pus pe treabă:

Acum două zile m-am întâlnit cu proiectantul, iar astăzi ne reîntâlnim la sediul Primăriei“, a declarat pentru Reper 24, primarul comunei Ciuchici, Ion Orbulescu. „Vrem să facem un teren sportiv multifuncțional și un teren de joacă pentru cei mici. Acesta din urmă va fi construit la intrarea în comună, pe vechiul amplasament.

Copiii și tineretul comunei au nevoie de recreere, de un loc al lor în care să fie împreună, să facă sport. Terenul multifuncțional va avea și instalație de nocturnă, gazon sintetic, va fi împrejmuit și vom achiziționa și un eurocontainer ce va fi folosit pe post de vestiar, cu dușuri și toalete“, a mai precizat primarul Orbulescu.

De asemenea, edilul a mai afirmat că până săptămâna viitoare va fi pregătită toată documentația ce va fi supusă votului consilierilor locali, cele două proiecte fiind finanțate din surse proprii.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei