fbpx
7.7 C
Reșița
duminică, 21 aprilie 24

Investiții pentru viitorul copiilor din Caransebeș

Proiectele depuse de administrația locală a municipiului Caransebeș în ultima perioadă își arată rând pe rând roadele. Unul dintre ele are ca obiect principal viitorul orașului: copiii.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a semnat zilele acestea, contractul de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Dacia din municipiul Caransebeș”, depus la Administrația Fondului pentru Mediu. Pentru realizarea acestui obiectiv, finanțarea obținută de Primăria Caransebeș este de 5.738.539, 28 lei, iar durata de implementare a proiectului este de 24 de luni.

„Vom reuși prin acest proiect să dăm o față nouă acestei unități de învățământ și asta pentru că reabilitarea școlii va cuprinde mult mai multe decât o simplă eficientizare energetică. Copii sunt viitorul acestui oraș și este de datoria noastră să facem tot ceea ce este necesar să le asigurăm o pregătire optimă în condiții civilizate“, a afirmat edilul municipiului Caransebeș, Felix Borcean.

Principalele lucrări care se vor realiza la această unitate de învățământ sunt: izolarea termică a faţadei; termoizolarea planşeului; Iiolarea termică a soclului clădirii; schimbarea învelitorii de țiglă și a șipcilor de lemn; reabilitarea si recompartimentarea zonelor destinate grupurilor sanitare; montarea unor uși interioare pentru încadrarea în normativele PSI; instalarea unei centrale termice pe gaz pentru prepararea agentului termic și a apei calde de consum.

De asemenea, este prevăzută: înlocuirea sistemului de preparare a apei calde de consum (boiler, vas de acumulare, etc); înlocuirea instalaţiei interioare de distribuţie a agentului termic; înlocuirea corpurilor de încălzire statice; montarea de instalații cu panouri solare fotovoltaice; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, iar durata de implementare a acestuia este de 24 de luni.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei