fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Se extinde șantierul în Muncitoresc! Ce lucrări urmează în zonă?

Șantierul deschis în cartierul reșițean Muncitoresc urmează să se extindă în următoarea perioadă. Pe lângă lucrurile deja începute la proiectul de reintroducere al tramvaiului, vor demara și cele pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. Iar nu peste mult timp vor începe și lucrările la realizarea stației intermodale din Piața Republicii.

Mai exact, conform proiectului semnat săptămâna trecută de Primăria Reșița și de reprezentanții PORR, în Piața Republicii se va realiza stația de capăt a liniei de tramvai, precum și un terminal intermodal. Practic vor fi construite două clădiri (terminal secțiune tramvaie și terminal secțiune autobuze), dintre care una cu etaj, cu o suprastructură metalică de mari dimensiuni, care sa acopere integral liniile de tramvai în zona terminus. Clădirile vor adăposti casele de bilete (ticketing și info), săli de așteptare și grupuri sanitare. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei parcări de tip park&ride, cu minim 29 de locuri și a unui sens giratoriu pentru asigurarea reîntoarcerii către zona centrală a municipiului a autobuzelor care vor ieși din terminalul intermodal.

În paralel, vor avea loc și lucrările din proiectul Aquacaraș de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare. Zilele trecute, la sediul companiei de apă s-au reunit reprezentanții administrației locale și cei ai contructorului care a câștigat licitația de derulare a lucrărilor pentru găsi cele mai bune soluții de corelare a lucrărilor astfel încât toate proiectele să se deruleze în cele mai bune condiții.

spot_img

Erbașu a câștigat licitația pe o fază de POIM 2 și trebuie să venim cu o magistrală de 400 de apă, să o înlocuim pe cea veche și suntem acum în discuții, am anunțat și colegii de la PORR, să mergem de foraje controlate. Să săpăm fără să mai decopertăm și să mergem pe undeva la 200-250 de metri. Se poate trimite țeava pe subteran fără să afectăm infrastructura stradală și să nu îi frânăm pe cei de la PORR.

Conducta merge de la Muncitoresc, din Piața Republicii, spre catedrală, pasaj TMK, Universalul Vechi, Poșta Veche, prin fața Protopopiatului până la podul de la Cultural.

Este o lucrare destul de serioasă, și o vom face doar prin foraje dirijate”, a precizat primarul Ioan Popa.

Citește si:  Primarul Popa dezvăluie de ce se va circula pe o singură bandă în Reșița

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

11 COMENTARII

 1. Tramvaiul ca tramvaiul dar de marea lucrarea care se face in Centrul Comercial Nera nu vorbeste nimeni, mai precis pe coltul unde era terenul de joaca pentru copii?
  Cum este posibil ca in Centru sa se elimine locul de joaca pentru copii si sa fie lucrari de extindere pe 10-15 m in centru cu o noua cladire lipita de magazinul Nera?

  Ce pile pot sa aiba cei de la Mona Lisa ca sa obtina autorizatia aceasta? Cu o noua cladire aparuta pe dalele din Centru? Ca cei de la Coda Vinci sau cine erau care au vrut sa faca o constructie in fata la Raiffeisen – Agentia CFR nu au avut….

 2. ”… și a unui sens giratoriu pentru asigurarea reîntoarcerii … autobuzelor care vor ieși …”

  Dacă nu-i proiect pentru autobuze ”bicefale” precum tramvaiul ori tăițelu’, tot ”giroase” vor ieși.
  Și tot pe o dungă.
  Trăiască banda!

  • Față de cele semnalate, s-ar impune un răspuns din partea decidenților locali… Sunt naiv așteptând așa ceva?

  • La câtă înverșunare în formă continuată și agravantă din partea primăriei și a altor instituții cu privire la producerea asfaltului, în regia proprie a primăriei, cu încălcarea multor legi (prin măsluirea datelor) vor fi și alte plângeri la CEDO legate de puterea alambicată abuzivă instaurată pe plan local.

  • Deci e clar, și cei de la porr sunt bandiți, de aceea banditul popa s-a adunat ce ăștia, să fure din greu și să-și bată joc de Reșița și de oameni !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei