fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Apă și canalizare în zona turistică Văliug – Crivaia

Primăria comunei Văliug are în execuție proiectul finanțat prin PNDL2 intitulat: Realizare sistem de alimentare cu apă și extindere canalizare menajeră în Văliug – Crivaia. Valoarea acestei investiții este 6 milioane 134 de mii de RON.

„Anul trecut s-a realizat extinderea de canalizare pe partea de Crivaia și au fost montate cele 3 stații de pompare. În acest fel, apa menajeră va ajunge prin cele 3 stații de pompare în stația de epurare din Văliug, stație aflată în funcție. Din cauza frigului și a temperaturilor scăzute, constructorul a sistat lucrările pe perioada iernii, iar imediat ce vremea o va permite se va trece la montarea gospodăriei de apă. Aceasta va conține o stație de tratare și bazine noi de apă“, a afirmat, pentru cititorii Reper24, viceprimarul comunei Văliug, Marcu Alin.

Lucrările au fost întârziate o vreme și din cauza faptului că trebuia demolată vechea stație de tratare a apei, pe terenul căreia se va monta, în perioada imediat următoare, noua stație. „Pe perioada de iarnă, atunci când vremea a permis acest lucru, noi am lucrat la demolarea vechii stație și foarte curând se va da ordinul de începere a lucrărilor la noul obiectiv“, a mai adăugat viceprimarul comunei Văliug.

spot_img

Termenul de finalizare a acestei investiții este noiembrie 2023, atunci când va fi funcțională partea de canalizare pe Crivaia (unde se așteaptă avizele de racordare la rețeaua de energie electrică) și stația de tratare a apei pentru localitatea Văliug.

Administrația locală a mai depus un proiect pe Anghel Saligny în valoare de peste 20 de milioane de lei, ce va permite schimbarea întregii rețele de apă din localitatea Văliug și extinderea ei pentru consumatorii din Crivaia, a mai adăugat viceprimarul Marcu Alin.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei