fbpx
30.7 C
Reșița
sâmbătă, 13 iulie 24

Primăvara a adus muncitorii pe șantierele din Cornereva

O bună bucată de timp, lucrările de alimentare cu apă în comuna Cornereva au stagnat. Motivul e unul, din păcate, tot mai des întâlnit pe șantierele din țara noastră: intrarea în insolvență. Din fericire, însă, la Cornereva a fost găsită o soluție: subcontractarea lucrării unei alte firme.

„S-au reluat lucrările la alimentarea cu apă. Aproximativ 50% este realizată și mai urmează alte lucrări, astfel încât spre finalul anului să terminăm și să facem recepția finală. Este un proiect finanțat prin PNDL2 și însumează 33 de km de rețea pe un teren cu un relief dificil. A fost destul de greu și să găsim soluția optimă cu mai multe firme de proiectare, dar cred că acum se poate realiza“, a declarat primarul celei mai întinse localități din România, Nicolae Novăcescu.

„Ne-am axat pe văile principale pentru a reuși să acoperim necesitățile a cât mai multor gospodării. Este imposibil să reușim să alimentăm cu apă toate satele, dar pe arterele principale vom avea“, a mai precizat edilul. Prin acest proiect vor fi alimentate în jur de 600 de locuințe din cele aproximativ 1.000 de gospodării existente în cele 40 de sate și cătune aparținătoare comunei Cornereva.

Tot în faza de execuție se află două tronsoane de drum în interiorul comunei, finanțate prin două proiecte diferite. Unul are 19 km din care 45% este realizat și un altul de 5,5 km, a cărui realizare este tot sub 50%. „Anul acesta ne apropiem de finalizarea acestui proiect. Avem același constructor ca și la rețeaua de apă și cu ajutorul lui Dumnezeu le vom duce la bun sfârșit“, a mai aspus Nicolae Novăcescu.

Primarul a amintit și de rețeaua de canalizare, al cărui stadiu de execuție este de aproximativ 85% și care se va finaliza în acest an.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei