fbpx
7.4 C
Reșița
miercuri, 06 decembrie 23

Ioan Popa: „Ceea ce am văzut la blocul 20 a fost șocant. Și eu am fost tulburat”

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, s-a declarant șocat și tulburat de dezastrul provocat la blocul 20 de constructorul care a câștigat licitația de derulare a lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii. Edilul dă asigurări că toate pagubele aduse apartamentelor vor fi remediate de constructor în cel mai scurt timp posibil.

Reper 24 a prezentat în urmă cu câteva zile situația de la blocul 20, unde mai multe apartamente au fost afectate după ce constructorul a decopertat acoperișul fără a asigura însă cu membrană impermeabilă suprafața decopertată. Urmarea: apartamente în care ape se prelinge pe pereți, tavane de rigips îmbibate în apă, o rețea de energie electrică ce a cedat după ce apa s-a infiltrat și în prize, întrerupătoare și tubulaturi, podele laminate umflate, etc. Întrebat despre pagubele provocare locatarilor de neglijența constructorului, edilul a precizat că acestea vor fi reparate. Pe costul constructorului.

Citește si:  Reșițeni disperați! Schele cu sechele pentru proprietarii de pe Republicii nr. 20!

„Sunt un pachet de patru proiecte de blocuri în care am avut ghinion. Blocul 20, blocul 27, 25 din spatele Sălii Polivalente și dacă nu mă înșel, blocul 6 și 7 de pe Horia, de la gară. Acele blocuri au fost câștigate de o firmă din București cu care am avut mari probleme în implementare. Am fost nevoiți, în final, să reziliem contractul. Am reactualizat prețurile, am relicitat. Blocul 27, din fericire, și 6-7 au beneficiat de o firmă din Reșița, de tineri ambițioși și merge proiectul foarte bine. Blocul 20 a fost licitat de o firmă tot din București, care a dat în subcontractare unei firme din Bihor, din Oradea. Noi facem presiuni uriașe pe firma asta să ducă proiectul la bun sfârșit.

Nu avem o baghetă magică prin care să descifrăm dacă o firmă are capacitatea sau nu să ducă un proiect la bun sfârșit. Dacă ei vin cu documentele pe care le solicită caietul de sarcini, ești obligată să le acorzi licitația. Singurul instrument pe care noi îl avem la îndemână este certificatul negativ, putem să eliberăm un certificat negativ, lucru care împiedică o anumită firmă să mai vină la licitații ulterior pe bani publici.

Ceea ce am văzut și eu la blocul 20 pe acoperiș a fost șocant, și eu am fost tulburat de ce am văzut acolo. Și în timpul ședinței (ședința de Consiliu Local derulată marți n.r.) primeam poze și comunicam cu administratorul public care este acolo”, a declarat edilul, acesta precizând că după ce terasa acoperișului va fi eliberată și igienizată, vor avea loc lucrările de hidro și termoizolare.

Pagubele vor fi reparate pe costul constructorului, este o situație care s-a mai întâmplat și în lucrări anterioare. Îmi pare foarte rău că se întâmplă lucru acesta, dar vorba aia, nu trageți în lăutari. Cred că cel mai greșit sau, dacă vreți, nedrept, ar fi să se impute Primăriei Reșița faptul că un constructor nu își face treaba, pentru că ne și dezarmează, pe o parte. Adică, dorești să faci bine, faci proiecte de finanțare, scoți la licitație și din cauza unor nemernici de constructori, practic îți iei tot tu bastoanele. Dar, asta e, ne-am obișnuit și cu asta. Repet, facem tot ce ne stă în putință astfel încât pagubele create să fie reparate în cel mai scurt timp”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.

În ceea ce privește termenul de finalizare al proiectului, acesta este decembrie 2023. Pare însă destul de evident că lucrările nu vor fi terminate în cele două luni care au rămas din acest an, proiectul fiind, de altfel, inclus de ADR Vest pe o listă a proiectelor ce riscă să nu fie finalizate în termenul limită și care sunt propuse spre etapizare. Altfel spus, vor fi finanțate pe următorul ciclu financiar.

 

Karina TINCUL

6 COMENTARII

 1. ”Cred că cel mai greșit sau, dacă vreți, nedrept, ar fi să se impute Primăriei Reșița faptul că un constructor nu își face treaba …”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.

  Mda, libertatea credințelor este garantată constituțional, inclusiv pentru ”popi” ca Popa I.
  Însă fiecare este responsabil pentru consecințele propriilor alegeri, inclusiv funcționarul /salariat pu(b)lic.
  Prostia, domnia și beția se plătesc de către cel ”greșit”, nu de către cetățeni.

  • Eu sunt constructorul care am inceput acel proect ,tot a fost ok după 3 luni nu mi sa făcut plata la acea lucrare și m-am retras cu o paguba consistenta,păcat locatari din blocul 20 ne-au apreciat,dar alți nu munca depusă

  • @Revitea Florin Silviu:
   Nu sunteți singurul constructor căruia Popa I. & i-a mai tras țeapă prin încălcarea samavolnică (cuvânt sovietic) a prevederilor contractuale și a termenelor (de plată /decontare).
   Pe Cornel Ciontu, reprezentantul firmei de internet Avolo, chiar l-a agresat fizic în sediul primăriei (august 2016).
   Probabil că s-a gândit că veți face muncă patriotică cu cravată roșie la gât.

 2. Dom’ premar ,nu te mai victimiza ca e rusinos ! A fost chiar ideea dumitale sa anvelopezi fix blocurile alea,”sa dea bine la strada mare”.
  De restul resitenilor de la blocuri ai uitat ! Nu mai zic de cei care stau la casa,ca pe aia ii dispretuiesti .Lor le faci programul rabla la schiuri si saniute daca tot le irosesti banii cu Semenicul !
  De fapt,ai vrut sa se vada frumos din tramvai si uite ce a iesit…

 3. În alte zone din țară se lucrează bine și repede cu vietnamezi, da cu asiatici, ăia mici cu ochii oblici care au fost capabili să îi bată la tălpi pe americani în războiul din Vietnam, așa și în construcții ne dau lecții și ei și chinezii, mulți, harnici și isteți. Românie halal să îți fie cu așa populime!!🥴🤞🤞🤞

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei