La Reșița au demarat recent lucrările de realizare a campusului integrat pentru învățământ dual liceal și universitar, proiect pentru care Primăria Reșița a obținut anul trecut o finanțare pe fonduri europene. Edilul Ioan Popa a admis că administrația reșițeană este practic într-o cursă contracronometru pentru finalizarea proiectului, dar în același timp s-a arătat convins că acesta va fi dus la bun sfârșit în termenul prevăzut, fiind printre singurele astfel de proiecte ce vor fi realizate la nivel național.
Investiția de la Reșița cuprinde construirea mai multor clădiri dedicate Campusului pentru elevii ce studiază în regim dual: un centru de competențe pentru turism sustenabil, un centru de competențe pentru industrii emergente, casa studenților, casa elevilor, spații de recreere, agrement și sport. Contractul de realizare a lucrărilor a fost adjudecat de o asociere de firme din Timișoara, valoarea acestuia fiind de peste 65 de milioane de lei (fără TVA).
„Zilele acestea se împlinește un an de când am semnat contractul cu Ministerul Educației, pe fonduri europene. Este un proiect care trebuie să fie gata undeva la sfârșitul lunii iulie anul viitor, constructor este Constructim SA Timișoara și au început lucrările practic de pregătire a terenului.
Suntem în cursă contracronometru, dar sunt convins că vom reuși să facem acest campus și cred că va fi poate chiar singurul campus din România, în afară de cel de la Oradea, care era demarat în momentul semnării contractelor, cred că va fi singurul contract care se va finaliza. Celelalte 9 contracte sunt mult în spatele nostru. Eu le doresc succes tuturor, dar sunt curios să văd câte vor fi finalizate”, a afirmat primarul Ioan Popa.
Campusul dual va fi ridicat în apropierea noului drum de legătură Govândari-Centru, în parcul industrial. Investiție este finanțată prin PNRR.
Karina TINCUL
La Resita, in afara de calitatea care lasa de dorit la lucrari, absolut nici un termen nu a fost respectat.
Cand Popica da un termen intotdeauna e din trombon. Peste un an vor curge articolele cu Popa fericit care a obtinut o amanare de la ADR Vest.
Eu cred că e mincinos patologic, ar trebui sa i se facă un control psihiatric și să i se pună un diagnostic. Eu nu îmi amintesc nici măcar un singur termen dat de acest personaj care sa fi fost respectat. Fie că a fost vorba despre fântâna arteziană, despre bucata de drum pietruit unde va lucra el „ca in China”, despre hala multifuncțională de la fostul bazin, despre bucata din fata casei de cultură, despre viitorul mall care o dată e mare, alta dată e mic, nimic nimic. Cred că apropiații lui nici nu mai ascultă când are el de spus cifre exacte, termene sau date certe. Nici măcar la blocul lui nu a fost consecvent, a zis un număr de etaje și a ieșit alr număr. Eu cred că declarațiile astea de fapt sunt ca sa vedem că a venit la serviciu, ele nu trebuie luate ad literam. Probabil e frustrat intelectual, i se pare că nu e el măreț daca zice „nu știu când va fi gata” și preferă să arunce cifre la întâmplare.
In Triaj unde se va construi Penny si unde nu eate vorba de implicarea Primariei Reșița, într-o saptamana cu 20 de utilaje s-a curatat tot terenul! Bugetul celor de la Penny este mult mai mic.
Unde se construieste Campusul nu veti gasi decat 2 escavatoare si un buget de 20 milioane de Euro. De ce nu vedem 20 de utilaje și la Campus? Sau e vorba de avansul de 25% pentru inceperea lucrarilor si pe urmă mai vedem?
E vorba despre corupție doamnă. Atât de simplu. Nu este despre viziune, despre filozofie, știință, doctrine sau alte cele. Corupție la greu și atât.
In rest, când nu are de unde lua șpăgi acest bișnițar se ocupă cu prins păsăretul din oraș și cu gargara pentru aplaudaci. Asta e.
„Se lucrează la fântână. În sfârșit, s-a făcut expertiza, pentru că noi am avut un conflict cu cei care lucrau la fântână, nu și-au terminat lucrarea, nu au făcut treabă și am avut nevoie de o expertiză. Expertul a stabilit unde am rămas, ce s-a făcut, ce nu s-a făcut și asta ne-a dat dreptul să intervenim cu oamenii noștri pentru că vrem ca în luna iunie să putem să pornim fântâna. E culmea, am stat un an de zile fără fântâna funcțională. Dani Călin (directorul Direcției de Întreținere a Patrimoniului n.r.) mi-a promis că în iunie vom avea apă în fântână și vom putea să sărbătorim alegerile.” Era vorba în articol de iunie 2024 ,ca să vedeți cum își respectă termenele edilii noștri!!!