14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Ioan Popa: „Fac tot ce îmi stă în putință să rezolv cât mai multe dintre problemele sesizate de cetățeni”

Drumurile din Reșița nu sunt acceptabile, admite primarul municipiului, Ioan Popa. Edilul susține însă că face tot ce îi stă în putință pentru a remedia situația. Multe dintre străzile din oraș sunt incluse în proiecte pentru care există deja finanțare sau care vor fi depuse spre finanțare. Se încearcă și asfaltarea sau modernizarea unor drumuri și cu bani de la bugetul local, însă resursele sunt limitate, afirmă primarul reșițean.

Drumurile din Reșița nu sunt drumuri acceptabile, așa este. Însă proiectul tramvai rezolvă axa principală a orașului, Kaufland – Victoria – Intim – Triaj – Nera – Muncitoresc, definitiv, pentru că tratăm trama stradală din bloc în bloc. Adică vom face și asfaltul și trotuarul și piste de biciclete, copaci, iluminat public și vom introduce în subteran tot ce înseamnă căblărarie pe stâlpi. Bulevardele principale vor fi modernizate prin intermediul proiectului de tramvai, împreună cu pasajul de la Intim, de la Nera, de la Doman.

Drumurile laterale, ce am putut face din resurse proprii, Romaniței, Micro III și alte zone, le-am făcut, restul vor fi executate tot din fonduri europene sau guvernamentale în următoarea perioadă de timp. Însă, cu secția de Întreținere a Patriomoniului, unde avem stație de asfalt, finisor, cilindrii, compactor și așa mai departe, menținem carosabilul din oraș în condiții rezolnabile, atât cât ne permite bugetul”, a precizat primarul Ioan Popa, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

spot_img

Edilul a trecut în revistă și celelalte zone ale orașului, vorbind de străzile din cartierele aparținătoare, Doman, Secu, Cuptoare, Țerova, Moniom și Câlnic, de cele din Moroasa și Dealul Crucii. Peste tot există probleme, recunoaște Ioan Popa, care precizează însă că au fost depuse proiecte la Ministerul Dezvoltării sau pe fonduri europene și că se așteaptă o sursă de finanțare. În cazul în care nu se vor obține bani pentru reabilitarea acestora, drumurile vor fi făcute în regie proprie, „pas cu pas, bucată cu bucată”, a afirmat edilul.

Evident că în momentul în care au trecut trei ani de la realizarea unei benzi de asfalt de pe Calea Caransebeșului sau Valea Țerovei până la Țerova, o lungime destul de consistentă, dar după ce te-ai obișnuit cu ea, ai uitat că nu a fost așa și că înainte arăta foarte rău. Ne obișnuim foarte repede cu binele și foarte greu cu răul.

Vă spun sincer, fac absolut tot ce îmi stă în putință să rezolv cât mai multe dintre problemele pe care cetățenii le sesizează, dar trebuie să drămuiesc cu foarte mare grijă resursa financiară a orașului.

Le știu pe toate, nu este una de care să nu știu, însă resursa este limitată”, a mai adăugat Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei