fbpx
-1.3 C
Reșița
vineri, 27 ianuarie 23

Ioan Popa: „Sunt niște nenorociți pe care nu îi interesează orașul acesta”

Sunt niște nenorociți pe care nu îi interesează de orașul acesta”, a tunat și fulgerat primarul Reșiței, Ioan Popa, în ședința Consiliului Local din luna decembrie. Cine l-a supărat în halul acesta pe edilul reșițean? În primul rând proprietarul hotelului Semenic, care pe de o parte nu face niciun efort pentru a reabilita clădirea pe care o deține chiar în buricul târgului, la doi pași de sediul administrației locale și a celei județene, iar pe de altă parte refuză să vândă imobilul. Deși există persoane interesate de achiziționarea acestuia.

Subiectul „hotelul Semenic” a revenit în prim plan în cadrul discuțiilor provocate de mai multe proiecte de hotărâre cu care primarul Popa s-a prezentat în fața consilierilor locali, proiecte care prevedereau supraimpozitarea cu până la 500% a mai multor clădiri de pe raza orașului aflate într-o stare tehnică necorespunzătoare. Cum era și firesc, printre acestea s-a numărat, la fel ca în anii trecuți, hotelul Semenic, aflat în proprietatea omului de afaceri Gruia Stoica. Pe vremuri unul din cele mai frecventate locuri din municipiul de pe Bârzava, fostul hotel a ajuns o ruină, pe care încep să crească copaci.

Vă rog să vă uitați când ieșiți din sediul Primăriei Reșița exact vizavi și o să vedeți hotelul Semenic, pe care au început să crească copaci în balcoane. Realmente cresc arbori în balcoane. Această societate nu poate fi tolerată, nu putem să îi dăm din punctul meu de vedere circumstanțe.

spot_img

Sunt niște nenorociți pe care nu îi interesează de orașul acesta, nu îi interesează că noi am băgat 6 milioane de euro, fonduri europene, în centrul civic. Nu îi interesează că aducem concerte aici. Mi-e și rușine să pun scaune, să fac o scenă și în spatele nostru să fie această mizerie, Hot…nic, atât mai scrie pe ea Hot…nic, de la hotel Semenic, pentru că celelalte litere au căzut cu tot cu travertin. Nu mai pun la socoteală faptul că este un pericol public, pentru că sunt piese de travertin ieșite în balcoane, care pot cădea pe cineva și dacă nu luăm măsuri putem fi acuzați în cazul în care se întâmplă vreo nenorocire.

Cred că avem obligația să facem acest lucru. Și toate orașele care se respectă, Oradea, Cluj, Alba Iulia iau măsuri similare, nu suntem un caz unic în România. Faptul că alții nu își asumă ca să nu se pună rău cu unii și cu alții, treaba lor. Noi o facem.

Lui Gruia Stoica i-am dus eu trei clienți potențiali să îi cumpere hotelul și nu vrea să îl vândă. În limitele evaluării făcute de evaluatorul care a fost angajat de lichidatorul lui. Și nu vrea. La masa credală nu acceptă, tergiversează, contestă. Chiar și aceste impozite le-a contestat ani la rândul, deși a trebuit să le plătească într-un final”, le-a explicat edilul consilierilor locali înainte de votarea proiectelor de hotărâre.

În cadrul ședinței, s-a aprobat supraimpozitarea cu până la 500% a peste 40 de clădiri din Reșița, aflate într-o stare tehnică nesatisfăcătoare. Pe lângă Hotelul Semenic, printre clădirile pentru care au fost majorate impozitele se mai numără: clădirea de pe Bulevardul Republicii aflat în proprietatea Telekom, mai multe clădiri deținute de SC Coda Serv SRL (printre care și fostul hotel Bistra), fostul magazin Universal, complexul Victoria și Șura Ortacilor.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

4 COMENTARII

    • E bine că alegătorii sunt exigenți față de aleși. Dacă lui „nea Nelu” îi adresezi asemenea răutăți, incerc să-mi imaginez ce le-oi fi scris tu, intransigentule, primarilor care 25 de ani n-au făcut nimic. Sau atunci încă nu aflaseși că ești „intransigent”?

  1. „Mi-e și rușine să pun scaune, să fac o scenă …”, le-a explicat edilul

    „Scene” faci tot timpul, fără ruşine.
    Cu scaunele … e treaba ta cum le faci.

  2. Silviuion sau Ian, nu mai pupa în fund primarul. E praf și el și tu doi intransigenți, sucker’s!👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎🤏🤏🤏🤏🤏🤏🤏🤏🤏🤏🤏🤏✌✌🖕🖕

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei