fbpx
19.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Ioan Popa: „Vom face revoluție în ceea ce înseamnă dotarea unor școli din oraș”

Unitățile de învățământ din Reșița trec, rând pe rând, prin lucrări de modernizare și reabilitare. Prin intermediul proiectelor derulate pe fonduri europene, cu o contribuție (mai mare sau mai mică) a administrației locale, grădinițele, școliile și liceele reșițene devin practic de nerecunoscut.

Ne apropiem de final deja cu primul tronson, și anume liceele și colegiile. S-au finalizat prima dată lucrările la Traian Lalescu, mate-fizică, cum este cunoscut în Reșița, Traian Vuia, Eliade, Liceul Baptist, Diaconovici Tietz. Toate aceste instituții au fost deja finalizate și reintroduse în circuitul școlar.

Când spunem reabilitare termică a unităților de învățământ, este o formulare care poate nu spune mult. Nu este vorba doar de anvelopare sau schimbarea acoperișului ori introducerea unor elemente cum ar fi lifturi pentru persoane cu dizabilități. S-au făcut intervenții serioase înăuntru, în sălile de clase, podele, iluminat, senzori de fum, de incendii, de securitate, sistem de supraveghere video.

spot_img

În plus, la majoritatea liceelor și colegiilor am intervenit în afara fondurilor europene. Pe eficiență energetică am avut contribuție 2%, dar de exemplu, la Traian Lalescu contribuția noastră finală a ajuns la 35%. Am făcut terenul multifuncțional, teren de baschet, tribunele, gardurile de împrejmuire, care nu erau eligibile pe fonduri europene. Evident că a trebuit să le facem. Nu puteam să le spunem copiilor că le-am modernizat liceul și terenurile erau tot aceleași, de bitum, de acum 50-60 de ani”, a precizat primarul Ioan Popa, în cadrul unei emisiuni live la Reper 24.

Spre deosebire de licee și colegii, care au fost depuse spre finanțare pe programe de eficiență energetică, școlile gimnaziale au obținut finanțare pe o axă dedicată învățământului primar, care permite pe lângă lucrările de modernizare, și dotarea și mobilarea școlilor.

Acum sunt în derulare lucrările la școlile gimnaziale, 2, 6, 7, 8, 9 și 11. Ele sunt pe o altă axă de finanțare. Aici am avut posibilitatea să luăm și dotări și la ora asta se licitează dotările. Vom avea dotări în aceste școli de inspirație dacă vreți, de la Chișinău. Am fost la Chișinău la Institutul Pedagogic Ion Creangă, unde am văzut «Școala viitorului», un proiect foarte interesant făcut cu fonduri norvegiene, cu Banca Mondială.

Nu vom mai merge pe bănci unul în spatele celuilalt, vom merge pe bănci care să se monteze hexagonal, să facem grupuri de lucru, bănci cu alt design, colțuri rotunjite, cu locuri unde elevii să își pună geanta de școală, cu tălpi care să nu distrugă podelele. Veți vedea că pe proiectul de dotări vom face revoluție în ceea ce înseamnă dotarea unor școli din oraș”, a mai adăugat primarul Ioan Popa.

Citește si:  Școala nr. 2 din Reșița, în plin proces de transformare

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

8 COMENTARII

  1. ”Am făcut terenul multifuncțional, teren de baschet, tribunele, gardurile de împrejmuire, care nu erau eligibile pe fonduri europene. Evident că a trebuit să le facem. Nu puteam să le spunem copiilor că le-am modernizat liceul și terenurile erau tot aceleași, de bitum, de acum 50-60 de ani”, a precizat primarul Ioan Popa …”

    Adică gardurile și tribunele nu mai sunt din aceleași bitum?

  2. Dacă face ceva ptr oraș este ok. Ma bucur ptr aa ceva chiar am trecut pe lingă Traian vuia ese ceva exact ca în Suedia. Bravo domnu primar ptr refacerea școlilor și gredinitelor și ptr ORAȘ
    DAR DUPA CUM. TEAM LĂUDAT TREBUIE SPUS ȘI ADEVĂRUL DECE JEFUIȚI OAMENI DIN ORAȘ CU SCUMPIREA GUNOIULUI MENAJER ATI FCT DUBLU ASA CEVA NU ÎN TOATĂ TARA SA FACEȚI DUBLU LA GUNOI DOMNU PRIMAR ACESTA ESTE UN ACT DE FURT DIN BANI CETĂȚENILOR RESITE. ȘI POATE ESTE DOAR ÎNCEPUTUL A FURA BANI CETĂȚENILOR REȘIȚENII. MAI NOU ACUM VREA ȘI LA CARANSEBEȘ SA FURE BANI CETĂȚENILOR CARANSEBEȘENII DOMNU PRIMAR DIN CARANSEBEȘ CRED CA SA MOLIPSIT DE LA DVS DOMN PRIMAR POPA. NOI ȘTIM CA PRIMĂRIA ESTE ÎN SLUJBA CETĂȚENILOR NUI ASA DOMN PRIMAR??? O AJUNS PRIMĂRIA SA FURE DE LA CETĂȚENII ATUNCI TREBUIE SCHIMBATA SIGLA SAU RECLAMA PRIMĂRIEI. PRIMĂRIA JEFUIEȘTE CETATENII ORASELOR SUNA CORECT SAU NU DOMN PRIMAR POPA. DUPĂ DVS SE IA SI ALTII ȘERPII DE PRIMARII.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei