fbpx
-0.3 C
Reșița
miercuri, 01 februarie 23

Ion Mocioalcă: „Codul lui Ciucă este dezechilibrat, protejează firmele mari”

Premierul Nicolae Ciucă a avut luni întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri pentru a discuta noile modificări ale Codului Fiscal.

Senatorul social democrat, Ion Mocioalcă, susține că aceste modificări ar crea un dezechilibru al regimului fiscal în defavoarea firmelor mici, însă PSD aduce îmbunătățiri viziunii impuse de premierul Ciucă în privința modificărilor Codului Fiscal.

Codul lui Ciucă” este totuși dezechilibrat: protejează firmele mari al căror regim fiscal rămâne neschimbat în timp ce crește fiscalitatea pentru firmele mici.

spot_img

PSD este pregătit să intervină cu corecțiile necesare pentru a nu afecta industrii importante din România, precum transporturile și HORECA.

În privința impozitului specific HORECA industria a solicitat impozit de 1% din cifra de afaceri, dar de la 1 ianuarie anul viitor, nu de la 1 august.

Transportatorii cer ca diurna să nu fie inclusă în plafonul de 33% privind veniturile extra-salariale, aceste sume legate de diurnă să poată continua să fie impozitate favorabil.

În ambele situații, solicitările au fost considerate legitime și urmează să primească un răspuns favorabil”, a declarat parlamentarul cărășean, Ion Mocioalcă.

Totodată, senatorul social-democrat precizează că discuțiile în coaliție rămân deschise pe măsurile pe care PSD le consideră absolut necesare pentru realizarea principiilor de solidaritate și echitate socială, respectiv: supraimpozitarea pensiilor speciale, supraimpozitarea salariilor de lux din sistemul bugetar, taxă temporară de solidaritate la firmele cu venituri mai mari de 100 de milioane de euro.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei