18.7 C
Reșița
miercuri, 06 iulie 22

Ion Mocioalcă: PSD își reafirmă poziția privind reglementarea prețului energiei!

PSD își reafirmă poziția deja exprimată, că până nu se acționează asupra cauzei fundamentale, respectiv prețul scăpat de sub control al energiei, inflația nu va fi stăvilită.

Senatorul cărășean Ion Mocioalcă subliniază faptul că organizația politică din care face parte insistă că reglementarea prețului energiei, pe termen limitat, măcar un an, ar trata și cauza, în timp ce plafonarea ori compensarea, indiferent de ajustările care vor mai avea loc, se adresează doar efectelor imediate.

INS confirmă, din nefericire, avertismentele pe care PSD le-a tot dat în ultimii doi ani, anume că liberalizarea haotică a pieței, în condițiile penuriei naționale /europene de energie, duce la explozia facturilor la energie și gaze și apoi, inevitabil, a tuturor prețurilor pentru restul produselor și serviciilor.

spot_img

Potrivit INS (Detalii) cele mai mari scumpiri (ian 2021 vs ian 2020) sunt la gaze (+60,99%), combustibili(+24,45%), energie termică (+21,58%), energie electrică(+19,87%).

EfectuI se resimte acut în prețul alimentelor; uleiul e mai scump cu 25,7%, mălaiul cu 17,02%, făina cu 12,8%, zahărul cu 11,18%, pâinea cu 10,99%”, precizează senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Toate aceste scumpiri afectează într-o măsură mult mai gravă salariații cu venituri mici și medii, pensionarii, tinerele familii care pur și simplu ajung să nu mai poată face față cheltuielilor.

Aceleași date furnizate de INS atestă că decembrie a fost a patra lună consecutivă când puterea de cumpărare a scăzut. Iar specialiștii estimează că scumpirea masivă a energiei este responsabilă în proporție de 80% de creșterile de preț ale restului produselor și serviciilor.

În viziunea PSD, multiplele crize actuale trebuie atenuate și rezolvate cât mai rapid…de altfel acesta este singurul motiv pentru care PSD a și intrat la guvernare.

PSD susține că orice soluție posibilă, inclusiv reglementarea, dacă poate îmbunătăți situația populației și economiei, trebuie aplicată, dincolo de orice dogme ori diferențe politice”, mai subliniază senatorul social democrat cărășean, Ion Mocioalcă.

Lorena POENARU

 

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. Mai asteapta si tu 2-3 luni pana se carpeste bugetul cu banii jefuiti de la romani si dupa aia reglementati si strigati tare ca sa se stie ca voi luptati pentru calici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei